OHJEET ATERIOIDEN KOOSTAMISEEN SEKÄ TUORETUOTTEIDEN OSTOSLISTA KAUNEUSKUURILLA

TÄSSÄ TEILLE OHJEET ATERIOIDEN KOOSTAMISEEN PUHDISTUSKUURIN AJAKSI

JOS SINULLA ON ONGELMIA RUUANSULATUKSEN KANSSA, TÄMÄ YHDISTELY VOI OLLA SINULLE HYVÄKSI JOKAPÄIVÄISESSÄ ATERIASUUNNITTELUSSA.

KAUNEUSKUURILLA SYÖDÄÄ 1-2 ATERIAA PÄIVÄSSÄ. MUUTEN PÄIVÄN ATERIAT OVAT NESTEMÄISIÄ.

PÄIVÄLLINEN SYÖDÄÄN JOKA PÄIVÄ. TÄSSÄ OHJEET PÄÄATERIASALAATIN ELI PÄIVÄLLISEN OIKEAAN KOOSTAMISEEN. 

YHDISTÄ:

1. Kasvikset + proteiinit, tämä on suositeltavin lautasmalli. Yksi (maksimissaan kaksi) proteiinin lähde per ateria yhdistettynä runsaaseen määrään lämpimiä sekä raakoja kasviksia. Pidetään tärkkelykset (lista alhaalla) pois lautaselta.

Poikkeuksen voitte tehdä päivinä, joihin kuuluu raskasta liikuntaa taikka työtä. Silloin maksimissaan nyrkkisi verran tärkkelyksiä aterialla.

Poikkeus voi olla myös oma heikko olo ja tunne siitä, että tarvitsette raskaampaa ruokaa. Opetelkaa luottamaan omiin tuntemuksiinne. Jos lisäätte ateriaan tärkkelyksiä, tunnette eron olossanne. Proteiini ja tärkkelys eivät sula yhdessä syötynä helposti. Näin kehonne käyttää niiden sulattamiseen enemmän aikaa ja energiaa. Tämä tuntuu väsymyksenä. 

Huomatkaa, että puhdistuskuurilla on tarkoitus antaa ruuansulatukselle lepoa. Liian suuret annoskoot eivät ole sitä. Pidä proteiinin määrä maltillisena.

Raa’at tai kypsennetyt kasvikset käyvät mihin tahansa ateriaan ja muodostavat niiden pohjan puhdistuskuurin ajan.

Tutustu ateriaesimerkkeihin klikkaamalla tästä!

RESEPTEJÄ LISÄÄ TÄÄLTÄ.

Päivällisen jälkeen voit nauttia pienen määrä YLI 70% RAAKASUKLAATA.

Lounas voi olla valitsemasi juoma (ohjeet täältä). Lounas voi olla myös taikka kevyt ja yksinkertainen kasvisvoittoinen ateria yhdistelyohjeiden mukaan.

Opetelkaa Kauneuskuurilla syömään pieni, vihersalaatti omenasiiderietikalla ja suolalla maustettuna ennen pääaterioita. Näin opitte loistavan tavan, joka antaa teille entsyymejä ruuansulatusta avittamaan.

VALITSE ALLA OLEVISTA LISTOISTA SUOSIKKI RAAKA-AINEITASI. VOIT KÄYTTÄÄ LISTOJA TUORETUOTTEIDEN OSTOSLISTANA.


KASVIKSET:

  • Jääruukkusalaatti
  • Lehtikaali
  • Tammenlehväsalaatti
  • Kaikki vihreät salaatit
  • Luomupinaatti
  • Mangoldi
  • Varsiselleri
  • Omena vihreäkuorinen
  • Kurkku
  • Porkkana, raakana
  • Inkivääri <3  tärkeä juomissa raakana.
  • Persilja
  • Sitruuna
  • Lanttu
  • Paprikat
  • Tomaatti
  • Kesäkurpitsa

Kaaleja eri väreissä:

  • Parsakaali
  • Kukkakaali
  • Punakaali
  • Idut
  • Oraat
  • Sipuli
  • Valkosipuli
  • Hapankaali

Marjat:

  • Mustikka
  • Puolukka
  • Herukat
  • Karpalo
  • Karviainen
  • Vadelma (ei ulkomainen pakastettu)
  • Tyrni ym.

Erityishuomio tuoreyrteille, tärkeitä resepteissä ja juomissa!

  • Basilika
  • Persilja
  • Minttu
  • Nokkonen
  • Villiyritit (keväällä)
  • Tilli
  • Rosmariini
  • Timjami

Haluamasi kasvimaito juomiin!

PROTEIINIT

  • Laadukas kala, mielellään valkoinen, lohikin on hyvä, villinä paras. Esimerkkejä; siika, kuha, taimen, ruijanpallas, makrilli, sardiini, silakat, ym.
  • Laadukas liha; huom. syödään noin kaksi kertaa viikossa, riista (hirvi, peura, jänis, linnut ym) , lammas, ankka, marinoimaton kana ja kalkkuna, sekä luomunauta ja luomunaudan jauheliha.
  • Luomumunat

Kasviproteiineja:

  • Liotetut ja valmistetut linssit ja pavut
  • Luomu pähkinät ja siemenet, liotetaan
  • Kikherne

Juustot, mielellään vuohen- tai lampaan maitoa:

  • Vuohenjuusto
  • Chevre
  • Halloumi
  • Fetajuusto
  • Buffalo Mozzarella
  • Raakamaitoon tehdyt juustot

TÄRKKELYKSET

Tärkkelyksiä ovat:

  • Kvinoa
  • Bataatti,
  • Peruna, luomu (tärkkelysmukulakasvit)
  • Myskikurpitsa
  • Tärkkelyksen tapaan elimistössä käyttäytyy myös: Avokado. Yhdistä siis avokado kuurilla vain kasviksiin tai syö sellaisenaan öljyn ja suolan kanssa välipalana. 

Valkoinen, pitkäjyväinen riiisi on tarkoitettu kuurilla päiviin, jolloin pakollinen, kuluttava liikunta on ohjelmassa. Silloin voit toki tankata varastoja myös bataatilla, hirsillä taikka amarantilla. Riiseistä seuraavat muodot:

  • Jasminriisi
  • Basmatiriisi

RASVAT

Rasvat käyvät molempiin ateriavaihtoehtoihin:

Entäs hedelmät?

Hedelmät ovat upeaa, helposti sulavaa ravintoa. Niiden yhdistämien muihin ruokiin ruuansulatuksen kannalta on hiukan ongelmallista.

Hedelmän sulattaminen kestää normaalisti vain noin 20-30 minuuttia. Tyhjään vatsaan nautittu hedelmä on niitä (fruktoosia) hyvin sietäville loistava vaihtoehto. Kun hedelmän taas yhdistää ateriaan taikka syö hitaasti/normaalisti sulavan (n. 3-8 tuntia) aterian päälle jälkiruuaksi, käynnistyy käymisreaktio. Käyneet hedelmät aiheuttavat kaikenlaisia ikäviä ongelmia kuten kaasua, turpoamista, ummetusta, myrkkyjä ja ylimääräistä painonnousua.

Ongelmalliseksi hedelmät tekee myös tehotuotetut, todella makeiksi jalostetut nykylajikeet. Valitse aina luomua ja mielellään lähituotettua. Ongelma on myös Suomen maanatieteellinen sijainti. Meille ulkomailta tuodut hedelmät poimitaan raakoina ja näin ravinteiden määrä jää pieneksi.

Mahdollisuuksien mukaan pidetään hedelmät minimissä kuurilla. Valitse välipalaksi erilainen hedelmä avokado. Jos syöt hedelmiä, niin syö ne tyhjään vatsaan, kaksi tunnin ennen taikka jälkeen aterian. Ja silloinkin, kysy itseltäsi; Tuliko minun hyvä olla? Heitteleekö verensokerini (tärinää, heikotusta, tarve syödä lisää)? Miltä vatsani tuntuu? Jos kaikkiin vastaat suu hymyssä niin tiedät, että kaikki on hyvin. Jos taas ei, pidä paussia, putsaa itseäsi lisää ja yritä myöhemmin uudelleen.

Kauneuskuurin perimmäinen tarkoitus on etsiä sinulle loppuelämäksi paras mahdollinen olo, terveys ja iätön kauneus. Siihen ei pysty kukaan muu kuin sinä itse. Siksi, luota itseesi ja omiin tuntemuksiisi.

 


 

Tutustu salaattiohjeisiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *