Hiukset, Meidän Kauneutemme Kruunu

Hiukset ovat terveyden ja ravitsemuksen nopea ja tärkeä mittari. Hiukset tuovat yllättävän nopeasti esiin eri vitamiinien, kivennäsiaineiden ja rasvahappojen puutteen. Kuinka monta kysymystä olen kuullut liittyen hiusten hitaaseen kasvuun, ohentumiseen ja haurastumiseen sekä liialliseen lähtemiseen! Toisiaan hiustenlähtö liittyy päänahan ihosairauksiin (kokeile Regulatia) , raudan puutteeseen (ferritiini)tai kilpirauhasen vajaatoimintaan. Usein selvää syytä ei löydetä vaan syynä on heikon ravinnon ja heikentyneiden elintapojen summa.

Hiuksia ajatellaan kuolleena rakenteena, mutta hiusjuuret eli hiusfollikkelit ovat eläviä. Nämä hiusfollikkelit tarvitsevat ravinteita jatkuvasti. Tiettyjen kivennäisaineiden pitoisuus vaihtelee merkittävästi hiuksissa jopa tunneittain. Hiukset eivät ole myöskään välttämätön rakenne kuten esimerkiksi luuydin. Käytännön elämässä tämä tarkoittaa sitä, että elimistö käyttää nämä ravintoainevarastot helposti puutos-taikka stressitilateessa. Stressi, syömämme rappeuttava teollinen ravinto sekä kemialliset käsittelyt ovat minun näkemykseni mukaan hiusten terveyden pahimmat viholliset.

Tänä päivänä 45-vuotiaana voin ”omalla päälläni” todistaa käsitystä naisen hiusten ohentumisesta ja kärsimisestä 40 ikävuoteen mennessä vääräksi. Menetin hiuksesi stressivuosinani, mutta olen saanut ne takaisin entistä ehompina. Tiedän siis tarkalleen mistä minä puhun.

Miksi sitten on niin paljon 30+ naisia, joiden hiukset ovat ohentuneet ja ikäänkuin kuolleet. Usein myös iho on oheneva ja hauras.

Mitä enemmän ikää kertyy sen varmemmin elintapojen vaikutukset tuntuvat ja näkyvät olemuksessamme. Puhdas keho, rakentava ravinto, mieli ja tietoisuus. Ihminen on kokonaisuus. Jos ja kun jokin noista vuotaa, hyvinvointi ei ole tasapainoista. Kaikki kehon epätasapainotilat ja ravinnepuutokset heijastuvat hiusten ja ihon kuntoon.

Yleisimmät syyt hiusten harvenemiselle ovat kehon tulehdustila, stressi, huono ääreisverenkierto, liian vähäinen veden juonti ja rasvan puute. Nykyravinto on siis ravinneköyhää ja aiheuttaa mahdollisia suolistotulehduksia, jotka omalta osaltaan aiheuttavat imeytymishäiriöitä. Hiukset eivät saa siitä tarpeeksi kasvumateriaalia. Toisinaan nämä liittyvät raudan puutokseen taikka kilpirauhasen vajaatoimintaan. Muutokset ravintoaineiden saannissa aiheuttaa hiusten ohentumista ja kunnon heikentymistä. Ravinto ja elintavat on syytä muuntaa mahdollisimman vähän kehoa rappeuttavaksi.

RAVINTO

Jos toiveissasi on pitkät, paksut ja kiiltävän hyvinvoivat hiukset ikään katsomatta suosittelen unohtamaan hetkeksi säännölliset pätkäpaastot ja aterioiden väliin jättämisen. Myös ketoruokavalio pitkäaikaisena on aiheuttanut hiustenlähtöä, ohentumista ja huonokuntoisuutta. Kuten aiemmin mainitsin, tiettyjen kivennäisaineiden pitoisuus vaihtelee merkittävästi hiuksissa jopa tunneittain. Hiukset eivät ole myöskään välttämätön rakenne kuten esimerkiksi luuydin. Käytännön elämässä tämä tarkoittaa sitä, että elimistö käyttää nämä ravintoainevarastot helposti puutos-taikka stressitilanteessa. Oli ruokavalio mikä tahansa, ravinteiden saanti tulee optimoida. 

Freetoxin uusi elämänmuutosvalmennus Eating for Beauty, E4B, on myös sinun hiuksille parasta mahdollista. Ravinnealiravitsemus kuntoon kerralla, uudet elämäntavat viimein oikeasti elettäväksi elämäksi! Valmennus alkaa tammikuussa 2020. Mahdollisuus yksityisvalmennukseen aukeaa myös silloin.

Jos uuden elämän aloitus ei ole ajankohtainen sinulle, suosittelen ehdottomasti toimivaa monivitamiinia mm jodin saannin varmistamiseksi.

TÄYDELLISIÄ LISÄRAVINTEITA HIUKSILLESI

Ravinteiden ja rakennusaineiden varmistamiseksi jokaisen naisen tulisi klikata tähän tuotepakettiin.

FOODININ Piimaan käytöllä on ollut suuria vaikutuksia minun ja useiden asiakkaiden hiusten kasvuvauhtiin ja hyvään kuntoon. Tämä ei tietenkään rajoitu vain hiuksiin, vaam kokonaisuudessaan kehon eri tukikudoksiin. Ihon ja luiden piihappopitoisuus laskee iän myötä. Piin puute voi aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista, hiusten ja kynsien haurastumista, luiden epämuodostumista ja osteoporoosia. Aika tärkeää, vain mitä?

Piimaa toimii minulla myös kuivashampoona. Täiepidemian aikaan se on myös halpa ja tehokas täiden häädössä. Hiero yöksi paksu kerros päänahkaan.

Tutkimus vuodelta 2007 osoittaa, kuinka piihappoa sisältävä valmiste yhdeksän kuukauden säännöllisessä käyttössä mm. havittiin: positiivisia tuloksia hiusten vetolujuudessa, elastisuudessa, katkeilemattomuudessa ja paksuudessa. Lumevalmistetta käyttävien naisten hiusten kunto heikkeni ja ihon karheus lisääntyi päinvastoin kuin piihappoa käyttäneiden iho.

Hiukset koostuvat suurelta osin rikkipitoisista aminohapoista, metioniinista ja kysteenista. Ne osallistuvat hiuskeratiinin muodostamiseen ja yhdistävät yksittäiset eri keratiinikuidut hiukseksi. Great Earthin ainutlaatuinen tuote, Beautiful Hair tarjoaa sinulle juuri nämä aminohapot! Kasvuprosessiin hiusjuurissa tarvitaan näiden kahden rikkipitoisen aminohapon lisäksi erityisesti myös C-vitamiinia, rautaa, sinkkiä ja kuparia.

Mineraalien puutosta pääset korjaamaan loistavasti  Shindelen mineraalijauheella. Tämä tuote on niittänyt mainettaa ja kunniaa mieskäyttäjien keskuudessa. On jopa kuultu kokemuksia uudelleen kasvaneista hiuksista kaljuuntuneille kohdille. Mineraalijauhe tulee olemaan Eating for Beauty-valmennuksessa yksi kolmesta suositellusta tuotteesta. Se on oivalllinen tuote myös rauta-arvojen nostoon ja kaliumin saannin varmistamiseen. Tuotteeseen tästä. 

Jos hiuspohjassasi on ongelmia RegulatPro sekä sisäisessä että ulkoisessa käytössä voi olla hyödyllistä. Ulkoinen käyttö tapahtuu öisin. Voit suihkuttaa laimennosta hiuspohjaan ja hiuksiin kun menet nukkumaan. Laimennoksen voi tehdä suihkepulloon suhteessa yksi osa vettä, yksi osa Regulatia. Samaa liuosta voit käyttää ihon ongelma-alueisiin. Toiset vannovat tämän liuoksen voimaan kaunistavana kasvovetenä.

Regulat olisi minun ykkösvaihtoehtoni, jos hiukseni vielä lähtisivät epänormaalisti taikka hiuspohjan kanssa olisi ongelmia. Regulat on vahva ja erityinen entsyymivalmiste, joka tukee elimistön omia entsyymiprosesseja.Regulat valmistetaan luomukasviksista patentoidulla kaskadifermentointimenelmällä. Liuosta maitohappokäytetään monivaiheisessa prosessissa kolmen kuukauden ajan. Tuotteeseen pääset tästä. 

En malta olla maitsematta myös Foodinin ja Freetoxin yhteistuotteita. Ne ovat tarkoitettu kauneuden ja terveyden optimointiin, minun toiveestani.

All-in-one:  Yhdessä tuotteessa kaikki, mitä päivääsi tarvitset, myös maitohappobakteerit! Parhain iho-ja hiusruoka mitä voi olla! Hello mikä hehku säännöllisestä käytöstä seuraa. Yksi Eating for Beautyn suositelluista tuotteista, yhden ruokalusikan päiväannoksella.

Sleeping Beauty, Kauneuden Täsmätuote:  Sleeping Beauty sisältää minun suosikkikollageeniani, joka on suunnitelu erityisesti ihon kauneutta varten sekä selluliittia vastaan. Sleeping Beauty on täydellinen kombo ainesosia, joiden tiedän tukevan sisältä kumpuavaa kauneuttasi.

Helokkiöljyssä, hamppuöljyssä sekä kalaöljyissä olevat välttämättömät rasvahapot ovat tärkeitä hiusten terveydelle.

MUUTA HIUKSILLESI

Kasvivärit ja myrkyttömät hiustenhoitoaineet ovat olleet tärkeä osa hiusteni toipumista. Näillä asioilla on oikeasti väliä. Kemikaalien joutumista päänahkaan ja hiusfollikkekeihin on vältettävä. Jos haluat vaaleampaa sävyä hiuksiisi suosittelen ehdottomasti savivaalennusta ekokampaajalla. Vaalentaminen kun iän myötä katkoo ja heikentää hiuksen kuin hiuksen. Kasvivärit ovat minun hiuksilleni hoitoa. Niitä voi käyttää myös kotona, mutta ne eivät vaalenna hiusta.

Myös hiusharjat tulisi olla laadukkaidta ja hiuspohjaa hierovia. Hiusten harjaaminen pää alaspäin on oikeasti verenkiertoa ja näin ravinteiden saantia lisäävä tapa. Ottaen huomioon, että ravinteita pitää tällöinkin olla elimistössä hiusfollikkelien käyttöön.

Päänahkaa on hyvä hieroa päivittäin. Tehokas oppimani tapa on ”tukistushieronta”. Tämä auttaa hiusfollikkeleita pysymään aktiivisina iän karttumisesta huolimatta ja lisää jälleen verenkiertoa, happea ja ravinteiden kulkeutumista. Tartu hiustukkuun tyvyestä ja liikuttele näin päänahkaa edestakaisin ja pyörivällä liikkeellä. Kaikki päänahan hieronta on hyväksi, tukistushieronta kaikken tehokkainta.

 

 

 

 

ALE
ALE
ALE