KÄÄVÄT JA FUNKTIONAALISET SIENET ALLERGIOIDEN HILLITSIJÖINÄ

KÄÄVÄT JA FUNKTIONAALISET SIENET ALLERGIOIDEN HILLITSIJÖINÄ

Eräitä kääpiä ja sieniä on käytetty jo tuhansia vuosia erilaisiin hyvinvoinnin haasteisiin niiden terapeuttisten ominaisuuksiensa takia. Sieniä pidetään ’biologisen vasteen säätelijöinä’, koska ne voivat tarpeen vaatiessa joko hillitä tai kiihdyttää elimistön stressivasteita, kuten immuunipuolustuksen toimintaa. 

Oli stressitekijä sitten elimistön ulkopuolinen tai sisäsyntyinen häiriötekijä, funktionaalisten sienten ainesosat auttavat elimistöä sopeutumaan tilanteeseen. Yksi niistä on tästä syystä erityisen sopiva kausiallergian hoidossa.

REISHI ON ROHDOSTEN KUNINGAS

Reishi, eli lakkakääpä, on arvostetuin yrtti ja lääkinnällinen sieni kiinalaisessa lääketieteessä (TCM). Itäisissä kulttuureissa se on yleensä vahvasti yhdistetty onnellisuuteen, terveyteen ja hyvään onneen. Nykyään tutkijat liittävät sen ominaisuudet immuunipuolustuksen, maksan, sydän- ja verisuonielimistön, sekä hengitysteiden terveyteen.

Reishi kuuluu kääpien sienisukuun (Polyporaceae). Siihen kuuluvat sienet ovat kovia ja puumaisia, ja ne kasvavat yleensä puissa, kuten vaahterassa, tammessa ja jalavassa. Rohdoskäytössä käytetään usein sienirihmastoa eli biomassaa, mutta varsinainen itiöemä sisältää myös ainutlaatuisia ainesosia, joita ei saada pelkästään rihmastosta. 

REISHIN ITIÖT SIENIMAAILMAN KULTAA

Kääpien itiöemissä on tuhansia huokosia, joissa itiöt muodostuvat ja joista ne aikanaan vapautetaan. Reishin luonnollisen kasvusyklin lopussa se tuottaa miljoonia itiöitä, jotka ovat kuin pieniä siemeniä. Ne vastaavat sienen lisääntymisestä. Reishi vapauttaa nämä itiöt nopeasti vain muutaman minuutin kuluessa, jolloin itiöt levittäytyvät nopeasti itiöemän välittömään mikroympäristöön.

Kuumavesi- tai alkoholiuutoksen avulla terapeuttisesti vaikuttavat yhdisteet voidaan uuttaa itiöemän mikroskooppisista ”taskuista”.

MIKSI KÄYTTÄISIN REISHIN ITIÖITÄ ALLERGIAAN?

Triterpeenit ja polysarkkaridit ovat Reishin tärkeimpiä terapeuttisia ainesosia. Reishin itiöt sisältävät kaikkein korkeimmat pitoisuudet triterpeenejä, jotka edistävät terveyttä ja hillitsevät liiallista histamiinin sekä liiallisen inflammaation vaikutusta elimistössä. Allergioista kärsivät saattavat siis hyötyä erityisesti Reishin itiöemien käytöstä. 

Triterpenoidiyhdisteet puolestaan edistävät unenlaatua, toimimalla rauhoittavina ainesosina ja palauttaen elimistön sisäistä homeostaasia.

Mushrooms4Life Reishi Spore – 60kapselia

28,50  24,25 

Reishiä eli lakkakääpää on nyt saatavilla sen tehokkaimmassa muodossa, puhtaina sieni-itiöinä.

Matalissa lämpötiloissa kuorestaan irrotetut itiöt säilyttävät ominaisuutensa parhaiten. Tämä takaa tuotteelle vähintään 6% triterpeenitasot.

Reishi on kerätty Longquan alueelta, jota pidetään kiinalaisen reishin kotina. Tuotteessa hyödynnetään Duanmu-puun kannoissa kasvaneen punaisen reishin itiöemää maksimaalisen tehon saavuttamiseksi.

Lue Lisää

 

Mushrooms4Life Luomu Lion’s Mane 60 kapselia

22,80  19,38 

Mushrooms4life:n premiumlaatuiset luomu Lion’s Mane sienikapselit, joita on helppo ottaa aina kun tarvitsee lisäboostia ja virkeyttä aivotoimintaan. Suomeksi Lions mane tunnetaan nimellä Siiliorakas ja se nimensäkin mukaisesti rakastaa ja hellii mieltä.

Lion’s Manen käyttäjät sanovat sillä olevan mielialaa kohottavia ja keskittymiskykyä parantavia vaikutuksia. Se onkin täydellinen kumppani opiskelujen tai työn oheen.

Lue Lisää

 

Mushrooms4Life Luomu Cordyceps 60 kapselia

24,70  20,99 

Korkealaatuinen luomu cordyceps. Cordycepsiä on hyödynnetty perinteisesti Kiinassa antamaan energiaa ja elinvoimaa.

Markkinoiden ainoa cordyceps, joka kasvatetaan matalissa lämpötiloissa vähähappisissa olosuhteissa, juuri niin kuin luonnossa.

Kasvualustana toimii luomuhirssi, jotta saadaan maksimaalisen paljon proteiinia ja betaglukaania. Cordyceps militaris-sienen itiöemästä tehtyä uutetta lisätään tehon vahvistamiseksi.

Kasviskapseli on helppo ottaa mukaan ja niellä missä tahansa.

Kapseli voidaan myös avata ja sekoittaa esimerkiksi teen joukkoon.

Lue Lisää