Tässä sinulle minun ”salaisuuteni”. Miten minä muutan jokaisen salaattiannokseni silkaksi taikuudeksi. Lyhenteet PP, KK ja RRR ovat tiettyjä aikoja naisen kierrossa (myös ilman kuukautiskiertoa), joilloin näitä reseptejä voi kohdistaa hormonitoimintaa ja rasvanpolttoa parhaiten palveleviksi.
Lue lisää: https://freetox.fi/tuote/eat-your-balance-syo-kiertosi-mukaan/Â
Valmennukseen kuuluu myös Susu ja Superkasvikset reseptit.
Huomaathan, että kastikkeet ovat täyteläistä tavaraa:
- Älä yhdistä annokseen muuta proteiinia, se tekisi ateriasta vaikeasti sulavan
- Täytä lautanen kasviksilla, joista sinä pidät, vältä kuitenkin tomaatteja ja munakoisoa näihin kastikkeisiin yhdistettynä. Suosi vihreää.
- Kastikkeet sisältävät runsaasti energiaa, ravinteita ja entsyymejä, mutta ne sulavat nopeasti. Tämä on hyvin erilainen tunne verrattuna aiempaan
- Luota, että saat näistä aterioista energiaa pitkäksi aikaa, vaikka vatsasi tuntuu tyhjenevän nopeasti. Sinun ei tarvitse syödä tiheästi vaan voit pidentää ruokavälejä turvallisesti.
Alla olevat kastikkeet valmistetaan blenderissä. Pese, kuori tarvittaessa ja pilko kasvikset. Blendaa kunnes saat aikaan massan. Mausta oman mielesi mukaan.
Susun ”Hello Progestrone” ( RRR, PP – vähähiilihyraattisena, myös KK jos progestroni on ollut pitkään alhaalla)
- Puolikas avokado
- Ruohosipulia runsaasti
- Kookosamino 2 rkl
- Porkkana 1 kpl
- Kourallinen auringonkukan siemeniä
- Laadukasta oliiviöljyä noin 0,5 dl
- Herbamarea maistellen
- Ripaus merisuolaa
- Vettä tarpeen mukaan että saat blenderin liikuttamaan massaa, lisää varoen
Kuvan annoksen porkkanat on pyöräytetty nopeasti pannulla ja maustettu Herbamarella ja Provencen yrteillä. Â
Kuvan annoksen perunalastut ovat itsetehtyjä luomuperunasta. Ne olivat minulle tosi tärkeä lisä ateriaan, kun aloin vihdoin ruokkiamaan progesteronia. Nyt kun hormonit on jo tasapainossa himo on hävinnyt. Ne voi tehdä kätevästi myös bataatista.
Vihreämpi versio ”Maksa hyrrää” (PP, KK, RRR)
- Kesäkurpitsaa 5-10 sentin pala
- Kevätsipulin varsia makusi mukaan
- Cashew/saksanpähkinä/manteli kourallinen, luomuna
- Hunajaa n. 1 rkl, voit jättää pois PP
- Herbamare tai merisuolaa
- Laadukas Oliiviöljy n 0,5 dl
- Kookosamino 2 rkl
- Vettä tarpeen mukaan nesteeksi jotta saat massan liikkumaan blenderissä
- Provencen yrttejä
Taivas rajana kastike (PP, KK, RRR)
- Cashewpähkinät
- Kevät sipuli
- Kierron mukaan siemeniä
- Puolikas avokado
- Noin 7 senttiä kesäkurpitsaa
- Kevätsipuli
- Oliiviöljyä
- Herbamarea
- Vähän vettä
Alla muita käyttämiäni yhdistelmiä. Lisää näihin öljy, mausteet ja neste.
- Manteli
- Suippopaprika
- Porkkana
- Kookosamino
——————————–
- Tilli/ruohosipuli
- Cashewpähkinät
- Yhden sitruunan mehu
- Suolaa maun mukaan n.puoli.t-lusikka
- Mustapippuria
- Puoli ruokalusikallista omenasiiderietikkaa
Ihana ihana kastike (PP, KK, RRR)
Manteli, auringonkukansiemen, kookosamino, porkkana, kesäkurpitsa, hitunen kukkakaalia, oliiviöljyä, suolaa. Blenderissä oli jäljellä hitunen alkujuomaksi tekemääni ”Yellow Mellow” smoothieita, joten appelsiininen maku ja tuoksu säilyi ❤️.
Marinadi kasviksille
- Suola n 1 tkl
- Oliivöljy n 2 dl
- (Kookosaminoa 2 rkl jos haluat mausta täyteläistä)
- Sitruunan mehu / omenasiiderietikka / Hunaja-balsamico Lesvos
- T-lusikallinen kookospalmusokeria tai rkl hunajaa halutessasi
Pilko kasvikset, jotka haluat marinoida esim parsakaali, porkkana, kukkakaali, kesäkurpitsa. Sekoita kastikeaineet ja valuta valmis marina kasvisten päälle lusikalla. Sopii hyvin kastikkeeksi salaateille.
Pesto (PP , KK , RRR)Â
- n 2 dl tuoretta basilikaaÂ
- n 1 dl oliiviöljyä
- 2 dl pinjansiemeniä (tai cashew tai saksanpähkinöitä)
- 5 valkosipulin kynttä
- Vajaa desi ravintohiivaa
- 3/4 teelusikallista suolaa
- puoli teelusikkaa mustapippuria
Kaikki ainekset blenderiin, sekoita kunnes pestomaista, tarkista suola ja mausteet.
Kesäkurpitsa pasta ( PP, KK, RRR)Â
Tee kurpitsasta spaghettia spiraalileikkurin avulla. Laita spaghetti alustalle ja ripottele päälle suolaa. Anna levähtää 20 min ja pyyhi noussut neste pois.
Voit syödä raakana peston lisukkeena. Voit myös pyöräyttää kurpitsan kuumalla pannulla gheessä, luomuvoissa tai kookosöljyssä. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Laita päälle alla olevaa ”parmesania”
Porkkanahummus (KK)Â
- Tölkillinen kypsiä kikherneitä huuhdeltuina
- porkkana kuorittuna ja pilkottuna,
- Suolaa makusi mukaan
- Kiertosi mukaan siemeniä
- Sitruunana mehua
- Oliiviöljyä n. 1-2 dlÂ
- Kaksi ruokalusikallista vettä
Laita kaikki aineet blenderiin, lisää öljyä tarpeen mukaan niin että blenderi saa hummuksen työstettyä.
Healing hummus (KK)
- Tölkillinen kikherneitä
- 2 valkosipulin kynttä
- t-lusikka kuivattua inkivääriä
- Tuoretta korianteria muutamia kasvuja
- Sitruunan mehu,
- Puoli t-lusikkaa kurkumaa
- puoli t-lusikkaa paprikajauhetta
- Lusikka currya
- Mustapippuria
- t-lusikka suolaa
- t-lusikka omenasiiderietikkaa
- 1dl oliiviöljyä
Blendaa, lisää nestettä niin kauan että massa liikkuu.
Raaka vegaani (ja niin terveellinen ) ”parmesan” (PP , KK , RRR)
- 2dl cashewpähkinöitä (tai manteleita )
- 2rkl ravintohiivaa
- 1tl hyvää suolaa (maista suola, usein laitan hiukan enemmän)
Laitahan ainekset blenderiin ja sekoita. En ole koittanut sauvasekoittimella, mutta luulisin että toimii.
Parmesania tulee aika paljon. Se säilyy kyllä huoneenlämmössä mutta itse säilytän jääkaapissa tiiviissä lasipurkissa. Ravintohiiva kuhisee terveyttä. Se sisältää paljon B-vitamiineja, proteiinia ja kuitua. Tämä parmesan pätkii siis oikean 100/0.
Reseptit ovat pieni osa elämäsi tärkeintä tietoa ja valmennusta ”SYĂ– KIERTOSI MUKAAN”