Freetox Ketopower

Adaptoitumisvaihe ja ketoflunssa

Tiivistetään adaptaatiovaihe ”suomeksi” tähän aluksi: adaptaatiovaihe voi olla suoraan perseestä. Se ei ole sitä, mitä ketoosi sinulle tulee tarjoamaan: nopeasti palavaa rasvaa, energiaa, iloa, suorituskykyä ja parantuvaa keskittymiskykyä.

Adaptaatiovaiheen alku, keskimäärin kaksi tai kolme viikkoa, on yleensä kurjaa aikaa. Pahimmillaan se on päänsärkyä, väsymystä, aivosumua, kiukkua, vatsakipuja ja turvotusta. Sen jälkeen koittaa autuus, kun vain noudatat ohjelmaa tarkasti. Me tiedämme mitä teemme. Luota meihin.

Adaptaatiovaiheen kesto on yksilöllinen. Normaalisti 3–6 viikossa keho on usein sopeutunut rasvaan vaihtoehtoisena energiamuotona ja ketoaineiden tuotanto on riittävää. Toisilla tämä vaihe voi kestää jopa kuukausia.

Keto- ja rasva-adaptaatiovaiheen ongelma on se, että ihmiset olettavat olevansa ketoosissa, heti kun saavat mitattua ketoaineet verestä taikka virtsatikuilla. Tosiasia on, että rasvanpolttokoneeksi muutut vasta adaptaatiovaiheen jälkeen. Ja adaptaatiovaihe voi olla raskas.

Ketoflunssa

Useimmat ihmiset eivät koskaan ymmärrä mennä adaptaatiovaiheen yli tai eivät noudata ruokavaliota oikein. Näin muodostuu virheellinen käsitys ketoosista ja sen hyödyistä. Adaptaatiovaiheen normaaleita oireita ovat jopa pohjaton väsymys, lisääntynyt unentarve, pahoinvointi, ripuli, vatsakivut, turvotus, suorituskyvyttömyys. Tätä tilaa kutsutaan myös ”ketoflunssaksi.”

Ketoflunssassa on yksinkertaistettuna kysymys kehon sokerista vierottautumisesta. Ensimmäiset oireet tulevat yleensä hiilihydraattimäärien laskemisen jälkeen. Ketoflunssa ei ole sairaus, vaan oireet kertovat sekä kehon sopeutumisesta että mahdollisesta elektrolyyttivajeesta. Siksi Ketopowerissa syödään aluksi runsaasti rasvaa, juodaan paljon vettä sekä huolehditaan elektrolyyttien riittävästä saannista.

Erittäin tärkeää on myös noudattaa tiukasti ohjeita, eikä lipsua hiilihydraattien määrässä. Jokainen lipsuminen aiheuttaa adaptaatiovaiheen ja ketoflunssaa pidentymistä ja oireiden pahenemista. Hiilihydraattien määrää voi syvässä rasva-adaptaatiossa nostaa jopa 50 grammaan, mutta ensimmäiset kuukaudet on äärimmäisen tärkeää noudattaa tiukkaa, kohdennettua ruokavaliota.

Rasva-adaptaatio ja ketoosi

Pätkäpaastot helpottavat kehon painumista ketoosiin. Ketoaineet alkavat lisääntymään jo paaston ansiosta. Paastotessa kehosi parantaa itseään samalla kun rasva palaa. Kehosta poistuu tehokkaasti kuonaa, ”myrkkyjä”.

Rasva-adaptaatiossa ja ketoosissa on huomattavasti helpompi paastota, kykenet olemaan huomattavasti helpommin syömättä pidempiäkin aikoja, etkä tunne samanlaista väsymystä/heikotusta/nälkää kuin ”glukoosinpolttotilassa”. Rasva-adaptaatio sekä ketoosi ovat keholle täysin luonnollinen aineenvaihdunnallinen tila, jossa keho käyttää kehon omaa rasvaa energiaksi. Keho siis muuntaa rasvaa energiaksi, kehoon jo varastoituneesta rasvasta.

Tämä aineenvaihdunnallinen tila, rasva-adaptaatio on keholle puhtaampi energianlähde kuin glukoosi. Aineenvaihdunta tuottaa tällöin huomattavasti vähemmän kehoasi vanhentavia sekä sairastuttavia radikaaleja kuin ”glukoosinpolttotilassa”.

Mittaamiemme verensokeriarvojen lisäksi on tärkeää huomioida myös stressin määrän vaikutus adaptaatiovaiheessa. Liiallinen kortisolin (stressihormonin) tuotanto voi pitää insuliiniarvoja korkealla. Tällöin elimistön pääsy ketoosiin on haastavaa ruokavaliosta huolimatta. Ota tämä asia huomioon prosessissasi.

Lue lisää:

Tuotteista KSM66 auttaa tutkitusti kortisolitasoihin sekä stressin muihin oireisiin: 
Harmonia KSM66® Ashwagandhakapselit 120kpl

Ketoflunssan ehkäisystä ja helpottamisesta

Nesteytys. Menetät paljon kehosi nesteitä, kun aloitat ketogeenisen ruokavalion. Jos sinulla päänsärkyä, väsymystä tai pahoinvointia, juo paljon vettä! Lisää osaan hiukan suolaa. Minä join jopa litran kerralla. Muista, että jos virtsasi on tumman keltaista, sinun on todennäköisesti juotava enemmän vettä.

Muista elektrolyytit. Elektrolyyttien epätasapaino voi aiheuttaa ketoflunssa-oireita. Tämän lieventämiseksi voit lisätä prosessoimattoman suolan saantia (joka torjuu nestehukkaa ja täydentää natriumia) ja juo luunlientä, joka sisältää elektrolyyttejä, kuten natriumia ja kaliumia. Jos et halua juoda luunlientä, lisää magnesiumia ja kaliumia valmisteesta. Syö vihreää, lohta, pähkinöitä, avokadoa taikka sieniä. Katso lisätietoja valmisteista.

Nuku. 8 tunnin unet ovat nyt todella tärkeitä. Kehosi adaptoituu ja tarvitsee lepoa, kun se vaihtaa polttoaineen lähdettä. Runsas uni vähentää stressiä.

Liiku kevyesti. Kevyt harjoitus 2-3 kertaa viikossa voi auttaa ja avustaa adaptaatiota.

Lisää rasvoja ja kaloreita. Kehosi ei enää saa energiaansa hiilihydraateista ja sokereista, joten se tarvitsee runsaasti rasvaa polttoaineena. Varmista, että hiilihydraattien kalorit korvataan syömällä runsaasti ketoystävällisiä rasvoja. Kookosöljy ja Mct-öljy auttaa kehoasi keskipitkien rasvahappojen vuoksi parhaiten.

Älä huijaa! Jokainen lisähiilihydraatti pidentää ja pahentaa oireitasi.

Seuraavaksi: