Freetox Ketopower

Ketopower-reseptit & makrojen laskeminen

Makrojen eli ravintosisällön laskeminen

Makrot:
HH = hiilihydraatti, 20g vuorokaudessa
R = rasva, 100g–200g vuorokaudessa, karkea arviointi
P = proteiini, jonkin verran

Voit laskea yksittäisen ateriasi makrot tai koko päivän makrot esimerkiksi käyttäen ilmaista Fineli.fi palvelua. Sinun tulee tietää syömäsi tuotteen paino (ainakin suurin piirtein), jotta voit laskea paljonko sen makrot ovat.

Tuotepaketin kyljessä ilmoitetaan aina kuinka paljon rasvaa, hiilihydraatteja ja proteiineja sata grammaa sisältää (nestemäisissä tuotteissa, esim. kookoskerma, määrä ilmoitetaan millilitroissa).

Kiinnitä siis ensin huomiota ruoka-aineen määrään (esim. 400g kokoinen purkki, jos syöt puolet purkista niin muista suhteuttaa eli jaat määrän kahdella = 200g). Seuraavaksi katso ruoka-ainepurkista ravintosisältötaulukko, josta näet makrot (rasva, hiilarit, proteiini). Taulukosta näet, paljonko makroja on per 100g tuotetta. Jos olet syönyt tuotetta 200g niin kerrot proteiinin ravintoarvon kahdella, hiilihydraatit ja rasvat samalla tavalla. Näin saat tämän yhden tuotteen makrot. Laske kaikista annoksessasi käyttämistä tuotteista makrot samalla tavalla.

Tuoretuotteissa ei ole paketin kyljessä kerrottu ravintosisältöä, joten voit katsoa esim. tomaatin arvot Fineli.fi-palvelusta. Jos et jaksa laskea makrojasi, ota käyttöösi jokin laskuri, joka tekee sen puolestasi, esimerkiksi Sulamo.

Seuraavaksi: