Freetox Ketopower

Ketopower UKK & termit

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitseeko ketoosissa laskea kaloreita?

Kyllä ja ei, riippuen omista tavoitteista ja sinusta yksilönä. Selitän ensin miksi painonpudotus on ketolla yksinkertaisempaa:

  • Keho käyttää sinun omaa varastorasvaasi energiana. Ja usko pois, sinulla on reservissä kymmeniä tuhansia kaloreita!
  • Syöt herkullisia rasvaisia ruokia. Et tunne nälkää ja rasva-adaptoituneena näläntunne voi vähentyä minimiin. Mieliteot katoavat.
  • Verensokerisi pysyy tasaisena ja matalalla. Hiilihydraatit stimuloivat insuliinin tuotantoa. Ilman insuliinia ihminen ei liho. Mutta jos ravinto sisältää liikaa hiilihydraattia, niin ihminen lihoo ja voi saada aineenvaihdunnallisia häiriöitä. Jos hiilihydraattia vähennetään riittävästi insuliinin tuotanto normalisoituu ja ihminen laihtuu.

Edelliset seikat huomioiden useimmiten paino lähtee laskemaan ketoosissa itsestään. Me yhdistämme ketoosin pätkäpaastoon, jonka painonpudotusmahdollisuuksiin olemme viitanneet aiemmin. Kun syöt itsesi sopivan kylläiseksi päivän aterioilla, et ahmi, syö liian vähän tai syö itseäsi liian täyteen, normaalisti tämä riittää käynnistämään tehokkaan painonpudotuksen.

Mitä tehdä jos paino ei ala putoamaan?

Ensinnäkin, odota! Vasta adaptoituneena keho alkaa polttamaan täysimääräisesti rasvaa. Kehon mitat kertovat meille enemmän kuin kilomäärät.

  • Tarkista ateriasi koostumus ja verensokerisi.
  • Verensokeriarvot ja ketoaineiden mittaukset pitävät sinut kartalla kehosi tilasta. Jos verensokerit nousevat liikaa aterialla, se on rakennettu väärin. Rasvaa on oltava PALJON. Liika proteiini muuntuu silmänräpäyksessä sokereiksi.
  • Mittaa myös ketoaineet virtsassa tai veressä. Jos niitä ei ole, jokin on mennyt pieleen. Väärä aterian rakenne taikka kova stressi voi olla syynä tähän.
  • Jos olet kovasti stressaantunut, kortisolitasosi voivat olla liian korkealla. Tästä syystä myös insuliinitasot voivat olla liian korkealla ja kehon on mahdotonta rasva-adaptoitua.
  • Ketoosiin siirtyminen on lähtötilanteesta riippuen elimistölle isompi tai pienempi stressin aihe. Syntyy ketjureaktio, jossa stressi nostaa kortisolin määrä, joka nostaa verensokeria, joka nostaa insuliinin määrää, joka estää rasvan muuntumisen energiaksi.
  • Suosittelemme ehdottomasti KSM66 tuotteen aloittamista ›
Vinkkejä ruuansulatuksen avustamiseksi?

Herkkävatsaiset ja ruuansulatusongelmista kärsivät voivat saada ruuansulatusongelmia adaptaatiovaiheessa. Olen kerännyt alle keinona ruuansulatuksesi helpottamiseen ja hyvän olon vaalimiseen:

  • Kiinnita huomiota annoskokoon. Syömme usein enemmän kuin keho oikeasti tarvitsee. Sulaminen ja sulattaminen on helpompaa kun ruokaa on vähemmän. Syö hitaasti ja anna leptiinin (kylläisyyshormoni) saavuttaa huippunsa rauhassa.
  • Kokeile rasvoiksi aterialle erilaisia ravinnetiheitä kasviöljyjä, kuten kurpitsansiemenöljy ja neitsythamppuöljy. Vältä voita, jos se aiheuttaa tukalaa oloa. Öljyihin täältä ›
  • Tahinit ja pähkinätahnat ovat yksi hyvä tapa saada yksinkertaiseen ateriaan tarpeeksi rasvaa. Valmiiksi jauhettuina ja ravinnetiheinä ne ovat elimistölle helppo sulattaa.
  • Juo ketoaamujuoma omenasiiderietikalla tai vihermehu ennen aterioitasi. Näin saat luonnollisia entsyymejä ruuansulatustasi auttamaan.

Termit

Autofagia = Itsesyönti. Solut puhdistavat elimistön kierrättämällä kuolleet solut elävien solujen uusiokäyttöön. Elimistö sopeutuu paastoon ja estää tulehdusten syntymistä. Mutaatiot solujen geeneissä aiheuttavat useita sairauksia kuten syöpä ja neurologiset sairaudet (Alzheimer, Parkinson). Autofagia siis syö näitä huonoja soluja ja estää siten sairauksia.

Elektrolyytit = Mineraaleja eli kivennäisaineita. Ketogeeninen ruokavalio on diureettinen eli nesteitä poistava ja aiheuttaa elektrolyyttien (erityisesti natriumin ja kaliumin) poistumista virtsan mukana. Varsinkin ketoruokailun alkuvaiheessa näiden saantiin ON KIINNITETTÄVÄ HUOMIOTA. Tuote-osuudessa on lisätietoa tästä.

Ketoaineet = Asetoasetaatti, beeta-hydroksibutyraatti ja asetoni. Pienmolekyylisiä, happamia yhdisteitä, joita syntyy erityisesti maksan hapettaessa rasvahappoja. Toimivat erityisesti aivojen tärkeänä energianlähteenä paaston ja ketogeenisen ruokavalion aikana. Aivot eivät osaa käyttää rasvaa energiana.

Ketoasidoosi = Täysin eri asia kuin ketoosi. KetoASIDOOSI on vaarallinen aineenvaihdunnallinen tila, jossa ketoaineiden liiallinen pitoisuus aiheuttaa kehon happomyrkytyksen. Lähes aina sidoksissa ykköstyypin diabetekseen. Riskiä lisää runsas alkoholin käyttö sekä vähäisesti imetys.

Ketoflunssa = Ketogeenisen ruokavalion alussa koettava flunssan kaltainen voimattomuuden ja väsymyksen jakso, joka johtuu kehon sopeutumisesta uuteen aineenvaihdunnalliseen tilaan, elimistön sokeri- eli glukoosivarastojen tyhjenemisestä sekä elektrolyyttivajeesta.

Ketoosi = Luonnollinen aineenvaihdunnallinen kehon tila, jossa energia tuotetaan pääasiallisesti ketoaineiden ja rasvahappojen avulla glukoosin eli sokerin sijaan. Energia tulee sekä ravinnon rasvoista että omista varastorasvoista.

Makroravinteet eli makrot = Hiilihydraatit, proteiinit, rasvat ja ketoaineet.

Mikroravinteet = Kehon toiminnoille välttämättömät vitamiinit ja mineraalit eli kivennäisaineet.

Paasto = Paastoaminen (nälkiinnyttäminen) aktivoi solujen itsekierrätys-/autofagia-/siivoustoimintoa. Paasto tai vain ruoka-aikojen rajoittaminen aktivoi prosessia, joka estää kuolleiden solujen kasautumista esimerkiksi aivoihin aiheuttaen Alzheimerin ja Parkinsonin tautia. Nyt ymmärretään, että myös monet muutkin taudit kuten syöpä ja sydänsairaudet saattavat saada alkunsa kuolleiden solujen kierrätyksen vajaatoiminnasta. Paastoamalla saat kehosi puhdistettua samalla kun kuolleet solut käytetään toimivien solujen energiaksi ja rakennusaineiksi. Järjestelmä hidastaa hyvin toimiessaan ikääntymistä ja ylläpitää terveyttä. Autofagia käynnistyy 12h paaston jälkeen. Paastoa kannattaa ehdottomasti jatkaa yli 12 tunnin, ja siksi ketogeeninen paastomalli on terveytesi tukemiselle yksi optimaalisimmista ruokavaliomalleista.

Rasva-adaptaatio = Muutamista viikoista jopa useaan kuukauteen kestävä ajanjakso ketogeenisen ruokavalion alkaessa, jonka aikana keho sopeutuu rasvaan pääasiallisena energianlähteenään. Adaptaatiovaiheen kesto on yksilöllinen. Suorituskyky voi olla adaptaatiovaiheessa vähentynyt, mutta paranee adaptaation edessä asteittain.