Freetox Ketopower

Valmennuksen hyödyt ja terveysvaikutukset

Ketoosi on huikea, luonnollinen aineenvaihdunnallinen tila, joka adaptiovaiheen jälkeen antaa sinulle ensimmäisen kerran elämässäsi mahdollisuuden itse hallita ja säädellä painoasi sekä rasvanpolttoasi haluamallesi tasolle.

Freetox Ketopower -valmennuksen hyötyjä

I'm in ketosis

 • Rasvanpoltto ja painonpudotus – keho oppii käyttämään omaa varastorasvaasi energiana
 • Ravinnetiheä ja puhdas ravinto tukee terveyttä ja hyvinvointia
 • Laadukkaampi uni ja lisääntynyt energia
 • Lisääntynyt keskittyminen
 • Positiiviset vaikutukset liikuntasuorituksiin
 • Tasaisempi verensokeri ja tasapainoisempi hormonitoiminta
 • Vähentynyt tulehdustila kehossasi
 • Sokeririippuvuudesta parantuminen

Ketogeenisen pätkäpaaston terveysvaikutuksia

Me keskitymme täysin painonpudotukseen, mutta on olemassa väitteitä ja tutkimuksia ketogeenisen pätkäpaaston terveysvaikutuksista. On ollut mainintoja, että:

 • se muuttaa solujen, geenien ja hormonien toimintaa
 • se laskee insuliinitasoa ja nostaa kasvuhormonitasoa (nämä edistävät rasvan palamista sekä lihasten kasvua)
 • se aloittaa soluissa korjausprosessin, joka siivoaa “jätettä” elimistöstäsi, ks. autofagia.

Pätkäpaastoon liitettyjä mahdollisia terveysvaikutuksia:

 1. Auttaa pudottamaan painoa sekä vähentämään vyötärörasvaa. Monet pätkäpaastoavat, koska se helpottaa painon pudottamista. Pätkäpaasto auttaa sinua syömään vähemmän kaloreita, tehostaen samalla aineenvaihduntaasi ja tasapainottaen hormonitoimintaasi. Se on tehokas vähentämään sitkeää ja haitallista vyötärörasvaa. Vuonna 2014 tehdyn tutkimuskatsauksen mukaan pätkäpaasto auttoi pudottamaan koehenkilöiden painoa keskimäärin 3–8%, tutkimusten kesto vaihteli 3–24 viikon välillä.
 2. Voi pienentää insuliiniresistenssiä ja ehkäistä kakkostyypin diabetesta. Pätkäpaaston on osoitettu parantavan merkittävästi insuliiniresistenssiä ja laskevan huomattavasti verensokeria. Ihmisillä tehdyt tutkimukset osoittavat pätkäpaaston laskevan paastosokeriarvoja 3–6% ja paaston insuliinitasoja jopa 20–31%.
 3. Vähentää oksidatiivista stressiä ja tulehdusta elimistössä. Oksidatiivinen stressi ja tulehdus nopeuttavat ikääntymistä ja aiheuttavat monia kroonisia sairauksia. Tutkimukset osoittavat, että pätkäpaasto parantaa elimistön kykyä suojautua oksidatiiviselta stressiltä. Lisäksi pätkäpaasto auttaa kehoa taistelemaan tulehdusta vastaan tehokkaasti.
 4. Saattaa olla hyväksi sydänterveydelle. Sydänsairaudet ovat tällä hetkellä maailman yleisin kuolinsyy. Pätkäpaaston on osoitettu pienentävän monia riskitekijöitä, kuten korkeaa verenpainetta, LDL-kolesterolia, triglyseridejä, tulehdustekijöitä sekä korkeaa verensokeria. Monet näistä tutkimuksista on tehty eläimillä, joten lisää tutkimuksia aiheesta ihmisillä tarvitaan.
 5. Tekee hyvää aivoillesi. Pätkäpaastolla saattaa olla tärkeitä vaikutuksia aivojen terveydelle. Se saattaa lisätä uusien hermosolujen kasvua ja suojata aivoja vahingoilta.
 6. Saattaa auttaa ehkäisemään Alzheimerin tautia. Alzheimeriin tautiin ei ole tällä hetkellä tarjolla parannuskeinoa, joten sen ehkäiseminen on erittäin tärkeää. Useissa tutkimuksissa on havaittu elintapamuutosten, pätkäpaaston parantavan merkittävästi oireita 9 potilaalla 10:stä.
 7. Saattaa auttaa sinua elämään pidempään. Ottaen huomioon paaston hyödyt aineenvaihduntaan ja muut terveysvaikutukset, voitaisiin sanoa, että paastoaminen saattaa auttaa sinua elämään terveempänä ja pidempään. Enemmän tietoa aiheesta löydät täältä: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=intermittent+fasting

Lähde: https://authoritynutrition.com/10-health-benefits-of-intermittent-fasting/

Seuraavaksi: