Lihapullat kermassa R267 HH12 P170

Jaa koko annoksen makrot annoskoon mukaan.

  • 800 g luomunaudan jauhelihaa, tai 800g sikanautaa
  • 1 pieni tai keskikokoinen sipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 ruokalusikallinen korppujauhoja tai 2 tl psylliumia
  • 3 tl laadukasta suolaa (tai makusi mukaan)
  • pippurisekoitus rouhittuna
  • 3 dl kermaa
  • luomuvoita paistamiseen

Pieni sipuli ja kuullota se voissa pannulla. Kaada kuullotet­tu sipuli kulhoon. Lisää kulhoon jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita hyvin. Anna taikinan tekeytyä hetki. Pyöritä taikinasta lihapullia, ja paista pannulla, kunnes ne ovat läpikyp­siä. Kaada 2 dl kermaa kastikkeeksi, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä hetki. Lisää kermaan mausteita ja suolaa tarvittaessa. Tarjoa haluamiesi maanpäällisten kasvisten kera. Lisää lautaselle oliiviöljyä, ranskankermaa ym.