Miksi lyhytaikainen paastoaminen ja aterioiden rytmitys?

”Lyhytaikainen paastoaminen on yhdistetty lukuisiin terveyshyötyihin. Se tasapainoittaa hormonitoimintaasi ja voi pidentää elinikääsi hidastamalla ikääntymistä. Se laskee painoasi, voi alentaa kehosi tulehduksellisuutta, verenpainetta ja parantaa insuliiniherkkyyttä. Lyhytaikainen paastoaminen voi suojella sinua useilta kroonisilta sairauksilta. Kuulostaako kokeilemisen arvoiselta? Loppuelämäsi paras ja viimeinen elämäntapamuutos!”

Syöminen nostaa aina insuliinitasoja. Insuliini on hormoni, joka säätelee sokeriaineenvaihdutaa elimistössä. Sen tehtävänä on kuljettaa ja varastoida syödyt kalorit. Se varastoi niitä lihaksiin, maksaan ja rasvaksi. Insuliinin siis lisää kudosten sokerinottoa ja rasvan varastointia.

Veren insuliinipitoisuus lähtee laskemaan noin kolmen tunnin kuluttua syömisen jälkeen. Aterioiden välissä tarvittava verensokeri on tarkoitus saada insuliinin työparin glukagonin avulla maksan varastoista ja rasvasoluista, jonne edellisen aterian ylimääräiset sokerit ovat olleet varastoituneena.

Tämä on maksan normaalia toimintaa ja näin maksaan varastoituneet sokerit pääsevät käyttöön.Tällöin maksa pääsee myös polttamaan rasvaa polttoaineeksi.

Insuliini siis jarruttaa rasvojen pilkkomista, polttoa ja lisää rasvojen kertymistä. Aina. Toisin sanoen rasvanpoltto tapahtuu aterioiden välissä ja yöaikaan.

Napostelu ja turhat välipalat

Kun ihminen syö, insuliinia erittyy nopeasti suuri, aterian hiilihydraattimäärää vastaava määrä, joka estää sokerin vapautumisen maksasta. Kuten jo tiedämme, insuliini lisää kudosten sokerinottoa ja rasvan varastointia. Napostelun taikka välipalan jälkeen insuliinitasot nousevat.

Lihakset vastaanottavat insuliinin kuljettamia sokereita varastoon kulutuksen mukaan. Jos kulutusta ei ole, insuliini tarjoaa sokereita seuraavaksi maksaan. Jos maksa taas ei ole liian tiheän ruokailun vuoksi päässyt vapauttamaan sinne varastoituneita sokereita aterioiden välissä (huom, tarpeeksi pitkä väli), se ei voi vastaanottaa niitä enää lisää. Tällöin välipalan sokerit siis varastoidaan suoraan taikka suurelta osin rasvaksi.

Lyhytaikainen paastoaminen, painonhallinta ja terveys

Painonhallinnan ja terveyden kannalta 5-6 ateriaa päivässä tuntuu enemmän kuin nurinkuriselta. Insuliinin työ on varastoida rasvaa. Ylimääräisestä painosta on erittäin hankala päästä eroon, jos veressämme on jatkuvasti rasvaa varastoivaa hormonia. Pitkään jatkuneet korkeat insuliinitasot taas voivat aiheuttaa insuliinii-sekä leptiiniresistenssiä. Nämä hormoniresistenssit taas ovat monien sairauksien ja ylipainon takana. Nurinkurista, eikö?

Varmaa on, että ihminen on luotu elämään rytmissä ja vuorovaikutuksessa luonnon kanssa. Ihminen on luotu myös hormonaalisesti olemaan ilman ravintoa tiettyjä aikoja. Kun olemme syömättä kehossa tapahtuu hormonaalisia muutoksia, jotka helpottavat varastorasvan käyttönottoa.

Kun insuliinitasot laskevat, luontainen rasvanpoltto käynnistyy. Lyhytaikainen paastoaminen lisää kasvuhormonin määrää, aktivoi aineenvaihduntaa, käynnistää kuona-aineiden poistoa ja helpottaa rasvanpolttoa. Ruuansulatuselimistö saa tarvitsemaan lepoa ja jatkuvaan ruuansulattamiseen tarvittava energia on sinun käytössäsi.

Lyhytaikainen paastoaminen on yhdistetty lukuisiin terveyshyötyihin. Se tasapainoittaa hormonitoimintaasi ja voi pidentää elinikääsi hidastamalla ikääntymistä. Se laskee painoasi, voi alentaa kehosi tulehduksellisuutta, verenpainetta ja parantaa insuliiniherkkyyttä. Lyhytaikainen paastoaminen voi suojella sinua useilta kroonisilta sairauksilta. Kuulostaako kokeilemisen arvoiselta? Loppuelämäsi paras ja viimeinen elämäntapamuutos!

Lue erilaisia tapoja toteuttaa lyhytaikaista paastoa täältä!

Jos kaipaat aiheesta virallisia tutkimuksia lisätietoa saat internetkirjastosta; www.pubmed.gov. Hakusana ”Intermittent Fasting”.

 

 

 

 

 

Nordic Health Iron Rautasuusuihke 25ml 192 suihkausta

25,95  19,95 

Vuoden 2018 Euroopan paras uusi terveystuote! Vatsaystävällinen rautasuusuihke imeytyy tutkitusti ja välittömästi posken limakalvolta verenkiertoon. Uuniomenan makuinen.

Lue Lisää

 

Wild Nutrition Naisten Monivitamiini 60 Kaps

37,60 

Paras monivitamiini ikinä!

Lue Lisää

 

Flaska Neo-Design Tipu 0,3l

31,00 

Rakastu vedenjuontiin! Maailman kauneimmat vesipullot, joista vesi maistuu oikeasti paremmalta!

Flaska Neo Design –mallissa on neopreenista valmistettu suojakuori, joka suojelee pulloa rikkoontumiselta ja auttaa pitämään veden viileänä.

Lue Lisää