Miksi minä puhun alkaalisuudesta eli emäksisyydestä?

Siksi, että tiedän mitä keho joutuu tekemään PH eli happo-emästasapainon säilyttämiseksi. Koska tiedän miten keho joutuu haurastuttamaan kudoksia hakemalla emäksisöiviä mineraaleja varastoista, mitä rasvasoluihin ja kudoksiin varastoitava kuona tekee entsyymituotannolle ja mitä tämä kaikki tarkoittaa maksalle. Tiedän myös mitä maksan kunto ja kuormitus tarkoittaa hormonitoiminnalle ja estrogeenitasapainolle.

Tiedän myös, mitä estrogeenidominanssi tekee naiselle. Sitä ei kukaan halua, mutta valitettettavast melkein me kaikkii kärsimme siitä: https://freetox.fi/jokaisen-naisen-tulisi-tietaa-tama-omasta-kehostaan🆘/

Aloitetaanpa alusta. Keholla on luontainen kyky säädellä tarkasti happo-emästasapainoa. Käytännössä keho tekee kaikkensa ylläpitääkseen tätä.

Ihmisen on tarkoitus olla kevyesti alkaalinen, oikea arvo on 7,365. Lääkätiede hyväksyy arvoksi 7,4. Alle 7 on hapan ja yli 7 alkaalinen eli emäksinen.

Keho on tarkoitettu alkaaliseksi, mutta kaikki sen toiminnot ovat happamoittavia.

Lisäksi nykyinen länsimainen elämäntapa on happamoittava. Happoja meille tuottaa ruokavalio, liiallinen lihansyönti, kahvi, limsat, alkoholi, lääkkeet, kemikaalit iholla ja ruuassa, myrkyt joita hengitämme, tupakka, kiire, stressi, negatiivinen ajatuskehä, pinnallinen ylätiehengitys, kehomieliyhteyden katoaminen, liian raskas liikunta yleisimpiä mainitakseni. Myös ketoosi on tilana kehoa happamoittava.

Kehon nesteiden ja kudosten pysyminen alkaalisena on terveydelle äärimmäisen tärkeää. Keho ei kestä terveenä pitkittynyttä happokuormaa eikä epätasapainotilaa. Jos kudosten PH-arvo muuttuu liian happamaksi, hapen määrä kehossa vähenee. Liiallinen hapen vähyys johtaa lopulta solukuolemaan.

Kehon liialliseen happokuormaan on mm. yhdistetty seuraavia oireita: väsymys, yliherkkyydet, vatsan herkkyys, limaneritys, tulehdusherkkyys, sairastelu, ihon ongelmat, haavaumat, ongelmat ja kivut nivelissä.

Itselläni liikahappoinen, ravinneköyhä ja tulehdusta aiheuttava elämäntapa ilmeni jatkuvina poskiontelon tulehduksina, jatkuvasti kipeänä selkänä ja vatsana, energiattomuutena, päänsärkyinä, masentuneisuutena. Jopa viime vuosien ketogeeninen elämäntapa liiallisen rasvan ja lihansyönnin kautta alkoi hapottamaan minua liikaa.

Se on kuin tumma pilvi lasketuisi kehoon, olo ei ole säteilevän raikas vaan tahmainen, tunkkainen, raskas ja myös painavampi.

Säilyttääkseen PH -tasapainon vakaana, keho tarvitsee emäksiä pystyäkseen neutralisoimaan happoja. Tietyt alkaaliset kivennäisaineet kuten natrium, kalium, kalsium ja magnesium ovat hyviä neutralisoimaan vahvoja happoja. Nämä kivennäisaineet reagoivat happojen kanssa: https://freetox.fi/tuote/aboa-medica-pii-kalkki-magnesium-emasjauhe-120-g/

Tässä kohtaa saavutamme minun mielestäni nykyhetken ongelman huipun. Nykyravinto on kivennäis-ja ravinneköyhää. Jos kivennäisainevarasto huutaa tyhjyyttään, eikä ruokavalio tarjoa niitä tarpeeksi, elimistöllä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa näita kudoksista. Kivennäisillä olisi tärkeitä tehtäviä esimerkiksi luissa ja lihaksissa. Kun kudokset joutuvat niistä luopumaan, edessä on puutostiloja ja rappeumia. Lisäksi keho koittaa työntää ylimääräisiä happoja verestä rasvasoluihin ja muihin kudoksiin säilöön.

PH -ajattelun vastustajat sanovat ettei keho tarvitse apua tässä työssä. Ei varmasti täydellisessä elämäntavassa tai kivikautisessa maailmassa ole tarvinnutkaan. Minun mielestäni on kuitenkin selvää, että huolehtiminen emäskivennäisistä ravinnon ja lisäravinteiden myötä vähentää kuonakuormaa ja auttaa säilyttämään kudosten terveyttä. Tähän me tarvitsemme kasvisten alkalisoivaa ja entsyymirikasta voimaa.

Syö kiertosi mukaan ruokavalio palvelee myös kehosi PH tasapainon helppoa ylläpitoa: https://freetox.fi/tuote/eat-your-balance-syo-kiertosi-mukaan/

Itselläni tämän hetken isoin hapottaja on KAHVI!

Siksi loimmekin matalahappoisen kahvivaihtoehdon: https://freetox.fi/tuote/inner-angel-by-freetox-unelmakahvi-200-g/

Rauhoittuminen ja kehoyhteyteen palaaminen edistää alkalisoitumista. Hyvä uni, stressittömyys, hengitystekniikoiden käyttö, meditaatiokuuntelut ja mm kuivaharjaaminen edistävät kehon terveyttä ja myös alkalisaatiota.

Tutkimustietoa aiheesta: 

Meta-analysis of the quantity of calcium excretion associated with the net acid excretion of the modern diet under the acid-ash diet hypothesis: https://academic.oup.com/ajcn/article/88/4/1159/4650185

Higher dietary acid load potentially increases serum triglyceride and obesity prevalence in adults: An updated systematic review and meta-analysis: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0216547

Dietary Acid Load and Potassium Intake Associate with Blood Pressure and Hypertension Prevalence in a Representative Sample of the German Adult Population: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0216547

Lue lisää:

The Acid-Alkaline Food Guide , Dr Susan E Brown

The Healthy Alkaline Diet Guide, Lauren O’Connor, MS, RDN is a Los Angeles private-practice dietitian specializing in Acid Reflux/GERD diet therapy

KATSO TÄSTÄ KAIKKI UPEAT EXTRA-TARJOUKSEMME