Miksi pähkinät ja siemenet kannattaa liottaa?

Pähkinät ja siemenet ovat todella energiapitoisia ja muutoinkin ravinnerikkaita kasvikunnan tuotteita, joilla on hyvä täydentää ruokavaliota. Hyvien rasvojen lisäksi pähkinät ja siemenet sisältävät proteiineja ja useita vitamiineja ja hivenaineita. Niiden runsaat kuidut auttavat myös suolen toiminnassa riittävän nesteen kanssa nautittuna.

Pähkinät ja siemenet sisältävät luontaisesti fytiinihappoa, joka sitoo itseensä positiivisesti varautuneita metalleja. Fytiinihappoa löytyy myös muun muassa palkokasveista ja viljoista. Fytiinihapon tehtävä on estää ennenaikainen itäminen ja auttaa säilyttämään ravintoaineet, jotta kasvi voi kasvaa. Tämä voi heikentää esimerkiksi magnesiumin, raudan ja sinkin imeytymistä siemenistä ja pähkinöistä ja vaikeuttaa ruuansulatusta. Riittävä liotus irrottaa fytiinihapon, minkä jälkeen pähkinöiden ja siemenien ravinteet imeytyvät paremmin ja ne sulavat paremmin. Liotetut siemenet on myös mahdollista idättää, jolloin niiden ravintoarvo nousee entisestään. Tätä ravintoaineiden vapauttamista kutsutaan myös pähkinöiden ja siementen aktivoinniksi.

Liotus: Huuhtele pähkinät ja siemenet ja liota niitä runsaassa vedessä yön yli tai vähintään 2 tuntia. Huuhtele ne myös lopuksi ja laita kuivumaan esim. laakealle astialle.

Idätys: Laita liotetut siemenet idätysastiaan. Idätysastiaksi sopii esimerkiksi lasipurkki, jonka suuaukko on peitetty harsokankaalla. Pane purkki suupuoli alaspäin n. 45 asteen kulmaan, jotta ylimääräinen vesi valuu pois ja siemenet saavat ilmaa. Hyvä paikka purkille on esim. astiankuivauskaapin alahylly. Huuhtele siemeniä päivittäin 2-3 kertaa. Lajista riippuen idätys ja itujen muodostuminen kestävät 12 tunnista kuuteen vuorokauteen.

Foodin Pähkinäsekoitus 120 g Luomu

3,29  2,95 

Foodinin suosituimmat luomupähkinät pomppasivat yhteiseen pussiin! Asiakkaiden toiveesta kehitelty maistuva pähkinäsekoitus on täydellinen välipala mihin tahansa tilanteeseen!

Täyteläiset cashewpähkinät, rouskuvat hasselpähkinät, pehmeät mantelit ja maukkaat saksanpähkinät muovaavat pähkinöiden ystävälle tasapainoisen, herkullisen makuelämyksen taukohetkiin ja piknikeille. Monipuolinen luomulaatuinen sekoitus on täydellinen pikkupurtava retkille, matkoille sekä pitkiin työ- tai opiskelupäiviin, ja oiva lisä myös esimerkiksi leivontaan tai salaatin joukkoon!

Luomu, vegaaninen, gluteeniton, lisä- ja säilöntäaineeton.

Lue Lisää

 

Foodin Pinjansiemen (Sembramännyn) Luomu 500 g

33,90 

Super ravinteikkaat Foodin Pinjansiemenet ruuanlaittoon, leivontaan ja naposteltavaksi!

Pehmeän rasvaisia ja herkullisen makuisia!

Raaka, luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Lue Lisää

 

Foodin Manteli Luomu Raaka 200 g

5,49  4,95 

Manteli on pähkinää muistuttava siemen. Mantelit sisältävät vähän hiilihydraatteja ja runsaasti E-vitamiinia, proteiinia, magnesiumia, kaliumia, kalsiumia, rautaa ja sinkkiä. Mantelimme tulevat Sisiliasta, jossa mantelit ovat tunnetusti makeampia.

Herkullinen ja miedon makuinen manteli on suosittu raaka-aine monenlaisessa ruoanlaitossa ja leivonnassa. Kuoritut mantelit sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan, sekä naposteltavaksi sellaisenaan. Voit valmistaa niistä mantelimaitoa ja käyttää sitä myös osana myslejä, eväs- ja herkkusekoituksia sekä sellaisenaan esimerkiksi puurojen ja salaattien joukossa.

Suosittelemme liottamaan manteleita vähintään neljän tunnin ajan huoneenlämpöisessä vedessä ennen nauttimista sillä se tekee niistä helpommin sulavia ja mineraaleista sekä kivennäisaineista paremmin imeytyviä.

Raaka, luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Lue Lisää

 

Foodin Kuorittu Manteli Luomu 500 g

13,95 

Manteli on pehmeän ja lempeän makuinen pähkinää muistuttava siemen. Mantelin monipuolinen koostumus tekee siitä erinomaisen välipalan ja apurin kaikenlaisessa ruoanlaitossa. Valitse joko kuorellisia tai kuorittuja manteleita oman makusi mukaan!

Mantelit ovat herkullisia osana wokkeja, pataruokia ja kastikkeita. Ne sopivat loistavasti keittojen joukkoon, ja niitä voi ripotella mukaan muihinkin kasvis- ja kalaruokiin. Makeassa leivonnassa mantelit maistuvat parhaiten kekseissä, välipalapatukoissa ja kakkupohjissa. Mantelista valmistuu myös herkullinen maito, joka on erinomainen vegaaninen vaihtoehto perinteisille maitotuotteille.

Lue Lisää

 

Foodin Macadamiapähkinä Luomu 500 g

27,90  24,95 

Macadamiat sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan, sekä naposteltavaksi sellaisenaan. Voit valmistaa niistä macadamiamaitoa ja käyttää niitä myös osana myslejä, eväs- ja herkkusekoituksia sekä sellaisenaan esimerkiksi puurojen ja salaattien joukossa.

Macadamiat sisältävät vähemmän hiilihydraatteja kuin muut pähkinät ja soveltuvat siten hyvin myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Lue Lisää

 

Foodin Pinjansiemen Sembramänty Luomu 100g

7,50 

Super ravinteikkaat Foodin Pinjansiemenet ruuanlaittoon, leivontaan ja naposteltavaksi!

Pehmeän rasvaisia ja herkullisen makuisia!

Raaka, luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen, GMO-vapaa. Ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Lue Lisää

 

Foodin Parapähkinä Luomu Raaka 200g

5,25  4,49 

Foodinin superherkullinen parapähkinä on todellinen seleenipommi!

Lue Lisää

 

Foodin Pekaanipähkinä Luomu Raaka 400g

22,90  18,10 

Foodinin todella herkullinen ja ravinnetiheä pekaanipähkinä! Foodinin pähkinät ovat aivan omaa luokkaansa!

Nyt myös isompi pakkauskoko.

 

Lue Lisää