PORKKANALAATIKKO GOES FREETOX

PORKKANALAATIKKO

Tässä porkkanalaatikossa käytetään hirssiä, joka tekee siitä ravintoarvoiltaan perinteistä porkkanalaatikkoa paremman.

1 kg porkkanoita
1,5 dl hirssiä
1 l vettä hirssin ja porkkanoiden keittämiseen
1 dl mantelimaitoa
25 g voita
1 tl valkopippuria
1 tl muskottia
2 tl suolaa

1. Kuori ja raasta porkkanat.
2. Keitä hirssi ohjeen mukaan kypsäksi ja lisää porkkana hirssin joukkoon kypsymään, kun keittoaikaa on 10 min jäljellä.
3. Keitinveden pitäisi olla haihtunut kokonaan, mutta jos sitä on jäänyt valuta se pois ja lisää seokseen maito ja voi sekä mausteet.
4. Voitele yksi iso vuoka tai kaksi 0,85 litran alumiinivuokaa reilusti voilla ja paista 200 asteessa, 1h.