Pulled Lamb R380 HH2 P324

Yhden annoksen makrot, jaettuna 8 osaan: R47 HH 0 P40

  • 2 kg lampaan tai karitsan luullinen paisti
  • 2-3 tl himalajan kristallisuolaa, Foodin
  • ½-1 rkl mustapippurirouhetta
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • loraus omenasiiderietikkaa, Foodin
  • loraus sitruunamehua, Foodin

Kuivaa paisti talouspaperilla. Hiero suola sekä pippuri paistin pinnal­le. Laita paisti paistopussiin tai kannelliseen astiaan. Heitä pussiin/vuokaan myös kuoritut valkosipulin kynnet, muutamaan osaan hal­kaistu sipuli sekä halkaistu chilipalko. Paista paistia uunissa ensim­mäinen tunti 200 asteessa ja seuraavat 5h 150 asteessa. Kun paisti on kypsä, revi/nyhdä liha haarukoilla tai käsin.

Siirrä nyhdetyt lihat vuokaan ja siivilöi liemi paistoliemi nyhtölihan päälle. Kaada nyhdetyn lihan joukkoon loraus omenasiiderietikkaa sekä muutama tippa sitruunamehua ja tarvittaessa lisää suolaa. Laita puoleksi tunniksi uuniin tekeytymään. Tarjoa esimerkiksi kuk­kakaalimuussin, tsatsikin ja salaatin kanssa.