PUNAJUURI-PIPARJUURISALAATTI CASHEWKASTIKKEELLA TO DIE FOR!!!

PUNAJUURI-PIPARJUURISALAATTI CASHEWKASTIKKEELLA

Tämä resepti on peräisin Helsingin vanhan kauppahallin Vegetaarin Kaarinalta. Legendaarisen kasvis- ja raakakeitaan Grand Old Ladylta.

Mittasuhteiden tässä reseptissä pitäisi suunnilleen olla ovat 80% punajuurta, 20% omenaa ja piparjuurta niin, että maistuu. Tässä versiossa omenaa on enemmän.

– n. 400 g punajuuria
– n. 150 g omenaa (Luomu Gala)
– n. 50 g piparjuurta
– 1/2 tl suolaa

1. Kuori ja raasta omena raastinraudan isolla terällä.
2. Kuori ja raasta punajuuret ja piparjuuri raastinraudan pienellä terällä.
3. Sekoita raasteet ja ripottele suola tasaisesti ja sekoita vielä kerran.

4. Anna “salaatin” tekeytyä huoneenlämmössä ja tarkasta maku, pitääkö lisätä piparjuurta.

CASHEWKASTIKE

– 100 g cashewpähkinöitä
– 1 1/2 dl vettä
– 3 – 4 rkl sitruunamehua
– 2 tl herbamare -suolaa

1. Liota pähkinöitä vedessä yön yli
2. Laita pähkinät, vesi, suola ja osa sitruunamehusta blenderiin ja jauha sileäksi.
3. Säädä maku kohdalleen lisäämällä tarpeen mukaan sitruunamehua ja yrttisuolaa.