Punajuurihummus

Ou my, tämä punajuurihummus on ehkä Kauneuskuurin paras herkku..tai en kyllä osaa valita! Todellakin tämä on HYVÄÄ! Se sopii “Salaattileipiin”, raakaleivän päälle, keittoihin keskelle “silmäksi”, sellaisenaan, vihennesten kanssa dipattavaksi, ihan mihin vaan! Tee kerran niin teet aina!

  • Kolme valkosipulin kynttä kuorittuna
  • Punajuuria, kaksi isoa taikka neljä pientä
  • Kikherneitä, 300-400g valmiiksi kypsennettyjä hyvin huuhdeltuina, Go Greenin Luomut loistavia, käytän noin puolitoista tölkkiä
  • n.4 ruokalusikallista tahinia
  • 0,5-1dl oliiviöljyä 
  • 0,4dl vettä
  • ruokalusikallinen sitruunamehua
  • suolaa maun mukaan

Kuori punajuuret ja valkosipuli, laita päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja ne uuniin paahtumaan noin puoleksi tunniksi 225 astetta. Punajuuret kannattaa pieniä. Laita paahtuneet punajuuret ja valkosipulin kynnet blenderiin muiden aineiden kanssa ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Maista ja mausta suolalla mieleiseksesi. Ylen helppoa ja herkullista.