Punajuurikeitto vuohenjuustolla

Punajuurikeitto vuohenjuustolla (4 annosta)

  • 600 g luomu punajuurta
  • 1 sipuli
  • ½ luomu kasvisliemikuutio
  • 2 dl kookosmaitoa tai kermaa
  • 2 palsternakkaa
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 2 tl hunajaa
  • 4-5 dl vettä
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita paistamiseen

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori punajuuret ja palsternakat ja lohko ne pieniksi paloiksi.

Kulota sipulit ja juurekset voissa ja lisää sitten vesi ja kasvisliemikuutio.

Keitä 20 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmenneet.

Lisää joukkoon mausteet, hunaja ja vuohenjuusto.

Soseuta ja lisää lopuksi kermaa.

Keitto on hyvää paahdettujen auringonsiementen ja tuoreiden yrttien kera.