Raakamarinoitu Lehtikaali

”Raakavuosinani” eli niinä vuosina kun söin suurelta osin raakaa kasvisruokaa höystettynä vuohenjuustolla ja ajoittain kalalla, opin, että minun suurin VIHERRAKKAUTENI on ehdottomasti LEHTIKAALI!

Olen löytänyt tämän reseptin ”raakaruokataivaasta” eli  Manhattanilta vuonna 2013. Tämä resepti on ollut alunperin lehtikaalisipsien mausteena kuivattuna. Itse käytän tätä aina tuoreen lehtikaalin kanssa. Tämä tuorekastike sopii ruokaisaksi kasteíkkeeksi kaikkiin salaatteihin. Se sopii myös Muunneltavien “salaattileipien” tai gluteenittomien tortilloiden täytteeksi.

Revi lehtikaalin lehtiosat irti puumaisesta varresta ja lehden keskiosasta. Anna revityille lehden osille “hierontaa” sitruunanmehua kanssa. Näin lehtikaali “rentoutuu”, on mukavampi ja herkullisempi syödä. Anna lehtikaali hiukan hengähtää. Laita pähkinät, suippopaprika ilman siemeniä blenderiin. Kaada oliiviöljyä noin 0,5-1dl nesteeksi. Blendaa tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta maistellen ja oman makusi mukaan suolalla. Jos tahna jää liian tahnamaiseksi lisää hieman vettä. Hiero kastike lehtikaaliin ja nauti sellaisenaan taikka muun salaatin seassa.