Esimerkki tärkkelysateriasta, Kvinoasalaatti
- Keitä kvinoa ohjeiden mukaan.
- Halutessasi paista voissa, gheessä taikka kookosöljyssä vihanneksia pannulla.
- Suosikkejani paistettaviksi ovat sipulit, erilaiset kaalit, puna-ja parsakaali erityisesti. Käytä kasvikset kuumalla pannulla nopeasti ja jätä ne rapsakoiksi. Mausta suolalla ja luomupippurilla.
- Valkosipuli ja yrtit ovat parhaimmillaan oliiviöljyssä kuullotettuna.
- Keittämisen jälkeen paista keitetty kvinoa voissa, gheessä tai kookosöljyssä pannussa.
- Yhdistä paistettu kvinoa, paistetut haluamasi kasvikset ja yritit.
- Yhdistä annokseen haluamasi määrä raakoja kasviksia, mausta suolalla, pippurilla, laadukkaalla balsamicolla, oliiviöljyllä, sitruunan mehulla.Ole luova ja nauti!
Näiden kvinoa-aterioiden kanssa kannattaa harrastaa erityistä itsekuuntelua. Minä tarvitsen usein enemmän proteiinia ja olen herkkä verensokerin heittelyille. Tunnustelkaa kehoanne, millaisesta ateriasta se paras olo tulee ja varioikaa siltä pohjalta teille sopivat vaihtoehdot.
Proteiiniateria
Valitse mieluisesi proteiini ja yhdistä se haluamiisi kasviksiin. Kokoa runsas salaatti, voit lisästä joukkoon höyrytettyjä taikka pannulla pyöräytettyjä kasviksia.
Hyvä nyrkkisääntö on 80% kasviksia ja 20% proteiinia. Listan eri proteiinilähteistä ja kasviksista löydät TÄÄLTÄ.
Ole luova! Pyöräytä pannulla voissa taikka kookosöljyssä kasviksia taikka yrttejä. Höyrytä jos se sopii sinulle paremmin! Syö raakoja kasviksia kaikissa sateenkaaren väreissä ja mauissa. Käytä salaateissa marjoja!
Kuuntele kehoasi, mitä erilaisia kasviksia se haluaa ja sinulta pyytää. Kokeile maustaa näiden aterioiden kasvikset laadukkaalla oliiviöljyllä ja balsamicolla, hyvällä suolalla ja vaikka sitruunanmehulla. Yksinkertainen on kaunista. Ruuansulatuksesi kiittää sinua!
Valitse proteiinisi oman mielesi mukaan. Jätetään punainen liha mielellään kahteen kertaan viikon aikana. Vaihtoehtoja löytyy kyllä! Oi, kuinka rakastan kalaa ja kasviksia! Kanaa ja kasviksia! Luomunaudan jauhelihaa ja kasviksia! Yhdistele ja vapauta ajatuksesisiitä, mitä olet syönyt ennen. Opettele nauttimaan väreistä, tuoksuista,tuoreudesta, raakojen kasvisten energisöivyydestä.
Avokadosalaatti
Avokadohan hedelmä, mutta aterioiden koostamisessa liitämme sen tärkkelyksiin.
Minä rakastan avokadoa sellaisenaan, siksi pidän niitä kuurilla mukana laukussa, loistavan hyvää oliviilöjyn ja suolan kanssa. Yksi ihana vaihtoehto kevyeksi lounaaksi on avokadosalaatti. Runsas määrä kasviksia ja avokado oliiviöljyllä ja suolalla.
Helppoa, yksinkertaista, helposti sulavaa ja nautinnollista!