Se vähän parempi ja maailman paras mutakakku

MEIDÄN PERHEEN KESTOSUOSIKKI JA PERINNEKAKKU

Tämä kakku on hurmannut meidän perheen ja suvun arjen ja juhlat!

Se on todella helppo valmistaa ja vielä helpompi syödä! Tämä kakku oli myös The Salad Barin asiakkaiden suuri suosikki, emmekä ehtineet valmistaa sitä koskaan tarpeeksi!

Alkuperäinen resepti on sisältänyt vehnäjauhoja ja valkosokeria. Olen korvannut ne speltillä ja inkkarisokerilla. Taloussuklaan korvaajaa en ole vielä löytänyt! Jos te löydätte, otan infon kiitollisena vastaan.

Kakun on tarkoitus olla sisältä “sulaa”. Älkää siis ylipaistako ja antakaa sen jäähtyä kunnolla!

Kakku:

200g (luomu)voita

200g (talous)suklaata

2,5 dl intiaanisokeria

3 (luomu)munaa

3dl spelttijauhoja

Voi ja suklaa sulatetaan. Sokeri ja munat vaahdotetaan. Sekoitetaan yhteen jauhojen kanssa. Paistetaan irtopohjavuoassa 175 asteessa 30 min.

Päälle jäähtyneeseen kakkuun:

150g suklaata

25g voita

1dl kuohukermaa

Sulata suklaa ja voi, lisää kerma! Lisää suklaakuorrute jäähtyneen kakun päälle.

 

Tämä kakku vaan paranee ajan kanssa!