TERVEELLINEN JA HURMAAVA SEKAJUURESLAATIKKO

SEKAJUURESLAATIKKO

Tämän laatikon makua voit säätää käyttämällä enemmän lempijuureksiasi, kunhan juureksia on yhteensä 1 kg. Tässä reseptissä käytetään eniten bataattia sen hyvän glykeemisen indeksin vuoksi ja vähiten porkkanaa, koska onhan olemassa myös porkkanalaatikko. Lanttulaatikko on jätetty näistä resepteistä kokonaan väliin, koska se on monen ruuansulatukselle liikaa.

– 400 g bataatti
– 300 g palsternakka
– 200 g peruna
– 100 g porkkana
– 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
– 50 g voita
– 2 tl valkopippuria
– 1 1/2 tl muskottia
– 2 1/2 tl suolaa

1. Kuori ja paloittele juurekset ja keitä vähässä vedessä kypsäksi ja valuta vesi pois.
2. Soseuta juurekset ja lisää voi ja maito sekä mausteet. Maistele ja säädä laatikko mausteilla oman makusi mukaiseksi.
3. Voitele yksi iso vuoka tai yksi 0,85 litran ja yksi 0,5 litran alumiinivuoka reilusti voilla ja paista 170 asteessa, 1 – 11/2 h. Nosta lopussa lämpötila 200 asteeseen, jos haluat pintaan vähän väriä.