Pähkinävoit ja tahnat tuovat ruokaan ihanaa ravinteikkuutta ja makua! Voit käyttää niitä sellaisenaan, leivän päällä, leivonnassa tai vaikkapa smoothiessa.
Foodinin LUOMU pähkinä- ja siementahnat valmistuvat samettisen pehmeäksi hellävaraisesti kivimyllyssä jauhamalla. Tahnat valmistetaan Suomessa.
Tahini valmistetaan murskatuista seesaminsiemenistä. Se on mieto ja runsaasti öljyä sisältävä tahna, jota käytetään Lähi-Idän ruokien kuten hummuksen ja halvan valmistamiseen.
Kurpitsansiementahna sopii levitteeksi tai dipiksi, voit myös nauttia sellaisenaan lusikoiden suoraan suuhun.
Kurpitsansiemenissä on runsaasti hyviä rasvahappoja, rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja E-vitamiinia sekä kohtuullisesti kaliumia, fosforia, kuparia ja seleeniä sekä kuitua.
Hampunsiementahna on erinomainen dipiksi, se on hieman paksumpi kuin esim. mantelitahna ja sopii myös pähkinäallergikoille. Hampunsiementen maku on herkullisen pähkinäinen ja melko voimakas.
Cashewtahna soveltuu erinomaisesti mm. dippikastikkeisiin, leivän päälle tai smoothieihin ja muuhun ruuanlaittoon tuomaan kermaisuutta.
Saksanpähkinätahnaa voit käyttää osana ruoanlaitossa ja leivonnassa sekä dippikastikkeena dipattaessa esim. kurkkua tai porkkanaa.
Mantelitahna sisältää runsaasti proteiinia, hyviä rasvoja sekä E-vitamiinia ja kalsiumia hyvin imeytyvässä ja helposti nautittavassa muodossa. Dippaa esimerkiksi porkkanoita tai kurkkuja tahnassa ja nauti! Sopii myös erinomaisesti salaatinkastikkeeksi tai marjojen kaveriksi! (Vinkki: Käytä mantelitahna ja marjat kruunaavat ihanat banaaniletut täydellisesti.)
Parapähkinätahna on erinomainen, luonnollinen seleeninlähde.
Käytä parapähkinätahnaa sellaisenaan salaatinkastikkeissa, dippinä kasviksille tai nauti suoraan purkista reilu ruokalusikallinen ja saat päivän seleeniannoksen.