Manuka-hunaja on tunnettu hunaja Uudesta Seelannista jota alkuperäiskansa on käyttänyt jo vuosisatoja. Nimi tulee Manuka pensaasta (Leptospermum Scoparium) jonka nektareita mehiläiset keräävät. Pensasta esiintyy ainoastaan Uudessa Seelannissa ja kuuluu tea tree ryhmään jolla on luonnollisia antibakteerisia ominaisuuksia.
Nämä ominaisuudet yhdistettynä mehiläisten entsyymeihin antavat hunajalle erityisiä ominaisuuksia. Kaikilla hunajilla on tietynasteisia antibakteerisia ominaisuuksia, mutta Manuka hunajalla ominaisuudet ovat ainutlaatuiset.
Antioksidanttinen Manuka-hunaja on todella monitehoinen ja käyttökokemuksien mukaan siitä voi olla hyötyä mm. kehon oman vastustuskyvyn tukemiseen. Onpa tämä puhdas raakahunaja vielä herkullisen makuistakin!
Manukaa on hyvä nauttia hyvinvoinnin tukena ja taudeilta ennaltaehkäisevästi noin teelusikallisen verran päivässä. Vastustuskyvyn haasteiden aikana 1 teelusikallinen 3-4 kertaa päivässä on hyvä määrä. Manuka hunaja on ruoka eikä se aiheuta haittaoireita vaikka söisi isoja määriä.
Älä kuumenna Manukaa, sillä kuumentaminen vie siltä tehoa.
Ei alle 1-vuotiaille lapsille.