Wild Nutrition luonnolliset ravintolisät – uusi sukupolvi

Luonnolliset ravintolisät: uusi sukupolvi

Uudenlaiset, täysin luonnolliset, ravintomuotoiset vitamiinit ja ravintolisät ovat puhuttaneet Freetoxaajienkin keskuudessa ja monet ovat niitä jo testanneetkin ja nopeasti ottaneet ne omikseen. Mikä tekee ravintomuotoisista Food-Grown® ravintolisistä erilaisia? 

Vitamiineja ja muita ravintolisiä itselleen tai läheisilleen valitessa tärkeintä on muistaa, että niistä ei ole hyötyä, jos niiden sisältämät ravintoaineet ovat sellaisessa muodossa, etteivät ne imeydy elimistöön ja pääse vaikuttamaan solutasolla. Juuri tästä ravintomuotoisissa Food-Grown® vitamiineissa ja hivenaineissa on kyse. 

Keho ei tunnista synteettisten vitamiinien eristettyjä muotoja – älä paikkaa suurilla pitoisuuksilla

Ravintoaineiden imeytymiseen vaikuttaa useat seikat, kuten se mitä ravintolisiä syöt, niiden laatu ja valmistustapa sekä suolistosi kunto. Useimmat vitamiinit ja ravintolisät eivät sisällä luontaisessa ravintomuodossa olevia ravintoaineita. Esimerkiksi tavanomainen C-vitamiinivalmiste sisältää vain puhtaaksi raffinoitua, eli eristettyä, askorbiinihappoa ja täyteaineita. Vaihtoehtoisesti askorbiinihappo on joissain tapauksissa sekoitettu kasvisjauheen joukkoon. 

Vaikka ruoan sisältämä C-vitamiini ja synteettinen askorbiinihappo ovat kemiallisesti identtisiä, jo 30- luvulla keripukin hoidosta Nobelin palkinnon saanut Tohtori Szent-Gyorgui tiesi, että elimistö pystyy aina erottamaan eristetyn, eli raffinoidun vitamiinin ravinnossa luonnostaan esiintyvästä vitamiinikompleksista. 

Luontaisesti ruoan sisältämät ravintoaineet eivät nimittäin koskaan esiinny yksinään niiden eristetyssä muodossa. Ne esiintyvät ravinnossa osana monimutkaista rakennetta, jossa eri yhdisteet, kuten entsyymit, koentsyymit, proteiinit, hivenaineet ja vitamiinit toimivat yhdessä, synergistisesti. Näin ne auttavat elimistöä imeyttämään ja hyödyntämään ravintoaineet solutasolla. Samasta syystä keho ei tunnista synteettisten vitamiinien eristettyjä muotoja erityisen hyvin. 

Aktiivisten ainesosien määrää verrattaessa tavanomainen C-vitamiinivalmiste sisältö on tyypillisesti vain synteettinen askorbiinihappo, kun ravintomuotoinen C-vitamiinituote* puolestaan sisältää luonnollisen askorbiinihapon lisäksi myös 10 muutakin aktiivista ainesosaa eli kofaktoria. Näitä ovat hiilihydraatit, proteiinit, lipidit, entsyymit, glykoproteiinit, lipoproteiinit, bioflavonoidit, fosfolipidit, rasvahapot ja aminohapot.

Vitamiinien ja hivenaineiden imeytyvyyttä ja hyödyntämistä heikentävät myös erilaiset lisäaineet, kuten sidos- ja väriaineet. Suoliston kunnon ollessa epätasapainossa, voi eristettyjä ravintoaineita sisältävien ravintolisien imeytyminen jäädä pahimmassa tapauksessa vain pariin prosenttiin. Heikkoa imeytyvyyttä usein paikataan annoskokoa kasvattamalla. Suuri annos jotakin ravintoainetta voi kuitenkin ennemminkin haitata samoista imeytymismekanismeista kilpailevien ravintoaineiden hyötykäyttöä ja aiheuttaa ravinteiden epätasapainoa ja jopa puutoksia elimistössä. 

Luonnolliset ravintolisät eri elämäntilanteisiin ja tarpeisiin


Markkinoille on muutama vuosi sitten tullut aivan uudenlainen, lähestymistavaltaan funktionaaliseen lääketieteeseen perustuva luonnollinen ravintolisäsarja, jota voidaan pitää vitamiinien ja ravintolisien tulevaisuuden suunnannäyttäjänä. Kyseessä on Wild Nutrition, joka on englantilaisen ravintoterapeutti Henrietta Nortonin kehittämä, varsin kattava tuotesarja. 

Wild Nutrition on saanut useiden terapeuttienkin keskuudessa suosiota, erityisesti Englannissa, mutta viime aikoina myös Suomessa. Tuotteiden koostumukset on kehitetty molempien sukupuolten ja eri ikävaiheiden muuttuviin ravintotarpeisiin lapsuudesta teini-ikään ja aikuisuuden eri ikäkausiin saakka. Tuotteet toimivat keskinäisessä synergiassa niin, että niillä ei vaikuteta pelkästään oireisiin vaan myös oireiden taustasyihin. 

Keho hyödyntää ravintomuotoiset ravinteet yhtä tehokkaasti kuin ruoasta

Wild Nutrition -sarja perustuu Food-Grown®-menetelmään, jonka ansiosta keho pystyy hyödyntämään tuotteiden sisältämät, ravintomuotoiset ravinteet yhtä tehokkaasti kuin ruoasta. Food-Grown® on yksi tämän hetken laadukkaimpina pidetyistä ravintolisien valmistusmenetelmistä, jonka tehokkuutta tukevat useat kymmenet tutkimukset. 

Menetelmässä kasvisperäisestä, luomulaatuisesta raakaruoasta valmistetaan biologinen kasvualusta, johon lisätään ravintoaineita kohottamaan ruokamassan ravintoarvoa. Tässä 100% eloperäisessä patentoidussa menetelmässä halutut ravintoaineet sitoutuvat luontaiseksi osaksi ruokamassaa, jolloin niiden biologinen aktiivisuus ja hyväksikäyttö kehon soluissa kasvaa.

Kuten ruoassa jota syömme, tuotteiden sisältämät ravintoaineet kiinnittyvät kofaktoreihin, jotka auttavat kehoa hyödyntämään ne optimaalisesti ja kohdentamaan ne oikeille soluille ja kudoksille. Tämän ansiosta nämä luonnolliset ravintolisät ovat tutkitun tehokkaita pieninäkin annoksina. Sarjan kaikki tuotteet soveltuvat kasvisyöjille ja monet myös vegaaneille.

*Wild Nutrition Food-Grown® Vitamin C & Bioflavonoids.

TEKSTI: CIRCLUM FARMASIA

Great Earth Everyday Monivitamiini 60 tbl

24,00 

TNT on nyt Everyday! Kaikki yli 35-vuotiaiden pitäisi käyttää kuuri tai kaksi vuodessa! Minä jaksan sanoa aina, että MONIVITAMIINI on kaiken itsehoidon vankka perusta. Kysyttiin minulta vinkkejä mihin tahansa niin monivitamiini normaalisti aina on vastauksessani mukana. 

TNT tekee ainutlaatuiseksi ruuansulatusentsyymit sekä myös asteittain 8 tunnin aikana liukenevat vesiliukoiset B- ja C-vitamiinit. Entsyymivaje alkaa vaivaamaan kaikkia ellei tästä asiasta pidetä erityistä huolta. Hyvin harva pitää. Siksi pari EVERYDAY KUURIA vuodessa voi olla sinulle ja energiatasoillesi aivan ainutlaatuisen tärkeitä!

Ainutlaatuista on myös hinta. LUE LISÄÄ ENTSYYMEISTÄ TÄÄLTÄ!

Tähän kerran päivässä otettavaan tablettiin on koottu kaikki kehon tarvitsemat vitamiinit ja kivennäisaineet sekä ruuansulatusta sekä suoliston hyvinvointia tukevia entsyymejä sekä yrttejä.

Vegaaninen – Täysin allergeeniton!

Lue Lisää

 

Nordic Health B-complete vitamiinisuusuihke 25 ml 128 suihkausta

26,90 

UUTUUS – Väsyttääkö? Lisää virtaa!

Tutkitusti ylivertaisesti imeytyvä B-vitamiini suusuihke. Sisältää kaikkia kahdeksaa B-vitamiinia, jotka toimivat yhdessä tukien kehon luonnollista energia-aineenvaihduntaa ja auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta. Sisältää myös biotiinia, joka edistää hiusten, limakalvojen ja ihon kuntoa.

B-vitamiini suusuihkeesta vitamiinit imeytyvät nopeasti posken limakalvon kautta suoraan verenkiertoon. Herkullinen, luonnollisen persikan, luumun ja vadelman maku. Erittäin vatsaystävällinen!

Lue Lisää

 

NORDIQ Nutrition Detox Complex 60 kaps.

29,90 

Puhdistu ja virkisty!

Tukkoinen ja väsynyt olo tai puhdistuskuuri tiedossa? Ota avuksi Detox Complex, joka tukee kehosi puhdistumista joka päivä. Kokonaisvaltainen sekoitus detoksifikaatiota tukevia kasveja, kuten voikukkaa ja kurkumaa sekä maksalle tärkeitä ravinteita laittavat koneistosi käyntiin.

 

Lue Lisää

 

Nordic Health Vegan Health Daily Oral Spray – vegaaninen vitamiini-mineraalisuusuihke 25 ml

26,90 

UUTUUS – Euroopan paras ravintolisä 2019!

Vegaaninen vitamiini-mineraalisuusuihke on myös Vuoden 2020 terveystuote -äänestyksen finalisti! (Äänestys käy kuumana parhaillaan!)

Valittu Euroopan parhaaksi uudeksi ravintolisäksi vuonna 2019!

Nordic Health Vegaaninen vitamiini-mineraalisuusuihke on tutkitusti ylivertaisesti imeytyvä vegaani ravintolisä. Vegaaninen vitamiini-mineraalisuusuihke on yhdistelmä tärkeitä ravintoaineita, ja se sopii myös erityisruokavalion tueksi.

Vegaaninen vitamiini-mineraalisuusuihke sisältää posken limakalvolta erinomaisesti imeytyvää 2 erimuotoista B12-vitamiinia (adenosyylikobalamiini ja metyylikobalamiini), vegaanista D3-vitamiinia, rautaa sekä jodia. Makuna marjasekoitus.

Päiväannos 4 suihkausta sisältää vegaanista D3-vitamiinia 75mcg, B12-vitamiinia 6mcg, rautaa 5mg ja jodia 150mcg.

 

Lue Lisää

 

Great Earth Multi Kids 60 pehmeää purutablettia

12,90 

Mansikanmakuinen pehmeä ja pureskeltava monivitamiinivalmiste lapsille!

Sisältää vitamiineja, kivennäisaineita ja maitohappobakteereja kahdesta eri bakteerikannasta.

Pehmeä valmiste on valmistettu kasviperäisestä pektiinistä.

Gluteeniton, GMO-vapaa, Maidoton, Soijaton

Lue Lisää

 

Terranova Green Child Living Multivitamin – Lasten Monivitamiini 100 kaps

27,90  24,55 

100 % PUHDAS LASTEN MONIVITAMIINI

Terranovan uusi Green Child Living Multivitamin on erittäin laadukas ja monipuolinen lapsille tarkoitettu monivitamiinivalmiste. Valmiste on erittäin synergistinen, lempeä ja tasapainottava sisältäen elintärkeitä mikroravinteita: 13 vitamiinia ja 10 hivenainetta/mineraalia. Mukana on myös 8 erilaista kasviperäistä jauhetta, jotka sisältävät laajan kirjon fytoravinteita, entsyymejä ja muita ravitsevia ainesosia.

Laktoositon, Gluteeniton, Sokeriton, Makeuttamaton, Hiivaton, Lisäaineeton

Lue Lisää

 

Wild Nutrition Imetysajan vitamiini Breast-Feeding Complex 90 kaps

33,00  33,00 

Täydellinen yhdistelmä imetys-ajalle tärkeitä ravintomuotoisia vitamiineja, kivennäisaineita ja yrttejä!

Lue Lisää

 

Wild Nutrition Aineenvaihduntaan Methyl Connect 60 kaps.

25,75  25,75 

Aineenvaihdunnan kiihdyttäjä!

Methyl Connect tukee metylaatiota, elimistön yhtä keskeisimmistä aineenvaihduntareaktioista, joka tapahtuu elimistön soluissa noin miljardi kertaa sekunnissa!

Tämä reaktio liittyy erilaisten tärkeiden aineiden muodostumiseen, muokaamiseen, sekä haitallisten aineiden poistamiseen elimistöstä.

Lue Lisää