Tämä on yksi tärkeimmistä asioista, mitä minä voin tehdä. Antaa kaikkien käyttöön ELVYTYSRUOKAVALION uupuneille. Uupumuksessa on minulle kyse syvästä hormonitason uupuksesta. Sinne kuljetaan pitkittyneen stressin ja leptiiniresistenssin kautta. Olen hoitanut yksityisesti useita uupuneita asiakkaita itseni lisäksi. Elvytysruokavalio on periaatteiltaan hyvin yksinkertaista. Toki jokainen ihminen on yksilöllinen kokonaisuus, ja välillä tarvitaan intuitiivista yksilöllistä ohjausta.

ELVYTYS – TOIPUMINEN – RASVANPOLTTO 

Muuta tietä ei ole. Vaikka kuinka ketuttaa, jokaisen uupuneen on pakko hyväksyä, että kaikki temput pikalaihtumiseen on jo käytetty ja niillä nämä tilat on itseasiassa osaltaan syntyneet.

Liity tästä Facebookin “UUPUNEEN ELVYTYS” VERTAISTUKIRYHMÄÄN”

Elvytys kestää vähintään viikkoja, useimmiten muutaman kuukauden. Vasta sitten voimme aloittaa oikean toipumisen, vapautumisen uupumisen syistä ja mahdollisen rasvanpolton. EATING FOR BEAUTY ON TODELLINEN JATKOHOITO JA VAPAUTUS NIIN FYYSISEEN KUIN ALITAJUNNAN PAINOON.

ELVYTTÄJÄN ENSIASKELEET❤️

Meidän täytyy ensin voittaa takaisin kehon luottamus meihin. Vasta sen jälkeen me voimme lähteä parantumaan❤️. Uupunut keho ei päästä irti, ei mistään. Se on luonnollinen fakta, jolle me emme voi mitään. Jos se päästäisi, se tarkoittaisi kehon mielestä kuolemaa.

ELVYTTÄJÄ SYÖ PIENIÄ ANNOKSIA VIISI KERTAA PÄIVÄSSÄ. 

 • JOKAISESSA ATERIASSA ON HYVÄ OLLA MUKANA PROTEIINIA.
 • KAKSI NÄISTÄ ANNOKSISTA VOI OLLA RAVINNETIHEÄ SMOOTHIE

https://freetox.fi/vihersmoothie-kauneuskuuri-basic/

https://freetox.fi/kuinka-rakennan-smoothien/

 • Ota aamuun mukaan kananmunat ja vihannekset, smoothien lisäksi tai ilman smoothieta. 
 • Uupuneen tulee olla juomatta kahvia niin kauan kunnes tuntee taas virkeyttä ilman stimulantteja.
 • Uupuneen kehon on tärkeä tuntea, ettei se ole mitään vailla. Tämä tarkoittaa runsautta ravinteissa ja energiassa.
 • Sokeri ja muut tulehdusta aiheuttavat ruoka-aineet ovat myös uupuneelle pahinta. 
 • Stressi, joka on uupumuksen pohjalla on jo itsessään tulehduttavaa.
 • Puhdas ruoka on nyt tärkeämpää kuin koskaan.
 • Jos olet uupunut, älä paastoa.
 • Jos olet uupunut älä pätkäpaastoa ennen kuin olet elvyttänyt itseäsi.
 • PIDÄ HERKKUPÄIVÄ KERRAN VIIKOSSA, JOS NIIN HALUAT
 • Uupuneen on pakko levätä
 • Älä harrasta rankkaa liikuntaa.
 • Kevyttä kävelyä, joogaa tai venyttelyä olisi ideaalista tehdä 20 minuuttia kerrallaan, jopa pari kertaa päivässä.
 • Uupuneen tulee levätä ja antaa itselleen hoivaa ja huolenpitoa.RAKASTA ITSEÄSI❤️. Muista että tämä on tehtävä, ennemmin tai myöhemmin❤️.
PÄÄSET TÄSTÄ RUOKA-AINELISTAUKSEEN

TÄRKKELYKSISTÄ

Muistatko nyrkkisäännön? Tärkkelyksiä maksimissaan yhtä paljon kuin annoksessa on proteiinia. Nyrkkisäännössä tämä tarkoittaa sitä, että pääaterioilla tulee proteiinia sinun oman nyrkkisi tai kämmenesi verran. Tärkkelyksiä enintään yhtä paljon kuin proteiinia. Itse suosittelen tärkkelyksiä vain päivän toiselle pääaterialle.

Täytä loppuosa lautasestasi kahdella nyrkillisellä raakoja tai höyrytettyjä kasviksia pääaterioilla. Käytä paljon eri kasviksia kaikissa väreissä vaihdellen päivässäsi! Kuuntele kuitenkin vatsaasi, se kertoo kyllä jos jotain on liikaa. Reseptit päivittyvät sivuille: https://freetox.fi/reseptit/

Kvinoa on elvyttäjän ystävä❤️: https://freetox.fi/…/sunspelt-suomalainen-luomu-kvinoa-400g/

Itse nautin silloin paljon erilaista kikhernepastoista ja esim spelttirisotosta❤️: https://freetox.fi/…/sunspelt-speltti-risottojyva-luomu-50…/

VOINKO SYÖDÄ HEDELMIÄ ELVYTYKSESSÄ?

Nyt sinun on hyvä syödä hedelmiä, jos sinun vatsasi ja verensokerisi kestävät hedelmät hyvin. Elvytyksessä on viisasta syödä proteiinia joka aterialla, myös hedelmän kanssa. Tämä liittyy verensokereihin. Hyvä vaihtoehto on laittaa hedelmä smoothieen hyvälaatuisen kasviproteiinisekoituksen kanssa.

Jos sinulla ei ilmene heikotusta tai tärinää hedelmän syömisen jälkeen, parasta niiden nauttimen on tyhjään vatsaan, kaksi tuntia ennen tai jälkeen aterian. Näin vältytään hedelmien aiheuttamalta käymisreaktiolta.

MISTÄ TIEDÄN OLENKO UUPUNUT MITÄ UUPUNEEN KEHOSSA TAPAHTUU JA MIKSI? ESIMERKKIPÄIVÄSI