ESIMERKKIPÄIVÄ UUPUNEEN ELVYTYSRUOKAVALIOLLA

YLEISTÄ;

  • Pyri juomaan noin kaksi litraa vettä päivän aikana. Parhaan hyödyn siitä saat, jos lisäät vetää hitusen prosessoimatonta suolaa. 
  • Pidä huolta levon määrästä. Pyri lepäämään päivälläkin, mene ajoissa nukkumaan, kuuntele meditaatioita.
  • Älä harrasta rankkaa liikuntaa
  • Liiku kevyesti noin 20 min kerrallaan, kävely, venyttely, jooga, pilates ja hengitysharjoitukset ovat suositeltuja
  • Syö pieniä, oikein koottuja aterioita viisi kertaa päivässä. Pidä raaka-aineet ravinnetiheinä ja laadukkaina, panosta marjoihin, hyvään lihaan ja kasviksiin. Pidä huolta että aterioilla on hiilihydraatteja, proteiinia ja hiukan laadukasta rasvaa, RUOKA-AINELISTAUKSEEN,
  • Uupunut ei saa juoda kahvia niin kauan kun hän sitä tarvitsee. Tarkoituksemme on elvyttää sinut ja lisämunuaisesi. VERTAISTUKIRYHMÄSTÄ saat inspiraatiota ja tukea kahvitaukoosi.
  • Ohjeet RUOKAVALIOON TÄÄLTÄ.

AAMU: Pidä sänkysi vieressä lasi vettä ja juo se ensimmäisenä aamulla. Toivon todella, että et uupuneena piiskaa lisämunuaisisi kahvilla herätäksesi. Meidän tulee levätä väsymys pois, ei muuntaa sitä kahvilla.

AAMUPALA ESIMERKKEJÄ: Kananmuna, vihanneksia ja salaattia, lasi smoothieta, munakas kasviksilla, hedelmää ja manteleita, pala hyvää juustoa ja paprikaa, hedelmää ja juustoa, kurkkua ja palanen eilistä lihaa, kalaa, kanaa jne. Amaranttikakkunen, (Friggs) päällä kananmunaa/kanaa/kalaa/kasviksia/avokadoa, omatekoista kookosjugurttia, marjoja ja t-lusikka vaniljakasviproteiinia.

Saatteko kiinni? Puhutaan ryhmissä lisää!

Jos haluat VÄLIPALAA ennen lounasta, se sopii hyvin! Tee aamulla tai illalla valmiiksi vaikka all in one smoothieta , ,smoothieta  ja ota sitä evääksi. Tai kourallinen pähkinöitä ja hiukan vihanneksia, marjoja ym. Tsekkaa myös selviämispakkaus, mutta muista että sinä voit syödä vapaasti hyvälaatuisia proteiineja, hedelmiä ja ym ruoka-ainelistalta.

LOUNAS rakennetaan nyrkkisäännön mukaan. Muistatko nyrkkisäännön? Tärkkelyksiä maksimissaan yhtä paljon kuin annoksessa on proteiinia. Nyrkkisäännössä tämä tarkoittaa sitä, että pääaterioilla tulee proteiinia sinun oman nyrkkisi tai kämmenesi verran. Tärkkelyksiä enintään yhtä paljon kuin proteiinia. Itse suosittelen tärkkelyksiä vain päivän toiselle pääaterialle. RUOKA-AINELISTAUS.

Täytä loppuosa lautasestasi kahdella nyrkillisellä raakoja tai höyrytettyjä kasviksia pääaterioilla. Käytä paljon eri kasviksia kaikissa väreissä vaihdellen päivässäsi! Kuuntele kuitenkin vatsaasi, se kertoo kyllä jos jotain on liikaa. Reseptit päivittyvät sivuille: https://freetox.fi/reseptit/

Tälläinen  lautasmalli on helppo rakentaa missä vaan. Älä stressaannu jos et aina löydä ravinnetiheitä ruokia, pääasia että syöt.

VÄLIPALAKSI (jos tarvitset) sopii lasillinen smoothieta, tai mikä tahansa yllä mainituista vaihtoehdoista. Vaihtoehtoja on runsaasti.

Päivällinen rakennetaan lounaan tavoin. Jos tarvitset/haluat tärkkelyksiä mukaan päivääsi, tämä on se ateria!

Riippuen sinun päiväsi rytmityksestä iltapala mahtuu päivään. Se voi olla mitä vaan ruoka-ainelistauksesta ja esimerkeistä. Ryhmissä lisää inspiraatiota ja ideoita!