ATERIOIDEN KOOSTA ELVYTYSRUOKAVALIOLLA

Monta kysymystä on tullut elvytysruokavalion aterioiden koosta.

Pyrkimyksenä on syödä viisi pienehköä ateriaa päivässä. Tärkeää on pitää lasillinen tai kaksi tuoreita itsetehtyjä smoothieta päivässä. Uupumuksen takana olevat massiiviset hormoniepätasapainot voivat tehdä alusta haastavaa. Kylläisyys- ja kuningashormoni leptiinin ollessa resistenssitilassa, nälkä ja syömisen tarve voivat vääristyä.  Hyvin tärkeää on myös syödä riittävästi, tarjoten keholle runsautta sekä ravinteissa että energiassa. Lue lisää, mitä kehossasi on tapahtunut tästä. 

Ota syömiseen ja itsekuunteluun aikaa. Aloita syömään tietoisesti. Tietoinen, kiitollinen ja hitaampi syöminen mahdollistaa oikeat ruokamäärät. Leptiinin tuoma kylläisyyssignaali toteutuu noin 10-20 minuutin kuluttua syömisestä. Käytä syömiseen aikaa. Kun sinulla on leptiiniresistenssi ja ravinnevajeita, voi olla että et tunne itseäsi kylläiseksi oikein koskaan. Siksi on tärkeää aloittaa “harjoitukset” jostain!

Ota käyttöön 80/20 -sääntö. Lopeta syöminen, kun olet 80%:sti täynnä. Anna ajan kulua 10-20 minuuttia ennen santsaamista. Tarkoitus ei ole jättää sinua nälkäiseksi vaan opettaa kehoa luottamaan sinuun uudestaan. Syöt nyt ravinnekylläistä ja rakentavaa ruokaa säännöllisesti.

Minä itse syön kulutuksesta riippuen maltillisia annoksia. Aamuisin minulle riittää kananmuna, amaranttikakkunen tai kaksi ja joskus lasillinen smoothieta. Tai pala ihanaa juustoa, kurkkua ja paprikaa. Tai banaani ja vajaa kourallinen manteleita tai pähkinöitä. Välipalat ovat myös pieniä, mutta ravinnetiheitä. Muista pitää smoothielasilliset päivässä!

Pääateriat koostan nyrkkisäännön mukaan. Tärkkelyksiä on mukana ehkä joka toinen päivä päivän toisella aterialla. Jos kulutan paljon niin silloin tarvitsen niitä tiheämmin. UUPUNEEN ELVYTYSRUOKAVALIOON.

Autan mielelläni ryhmissä sinua löytämään oikeat annoskokosi!

UUPUNEEN ELVYTYS-FACEBOOKRYHMÄÄN TÄSTÄ.