MISTÄ TIEDÄN OLENKO UUPUNUT?

Minun kokemukseni mukaan jopa 80% yli 35-vuotiasta naisista on uupuneita.

Uupumuksen oireita:

Korkea leposyke, piristyminen iltaa kohti, nukahtamisvaikeudet, voimakas väsymys, voimattomuus, unihäiriöt, ruokahalumuutokset, flunssaoireet ja mielialan vaihtelut, painon putoamisen jälkeen epänormaali painon kertyminen, painon pudottamisen mahdottomuus.

Uupumuksen takana olevan hormoniepätasapainon oireita: 

Väsymys, ärsyyntyneisyys, ylipaino, vaikeus pudottaa painoa, vatsaan, selkään ja kylkiin kerääntyvät kilot, jotka istuvat sitkeässä, painon laskun pysähtyminen muutaman viikon jälkeen alikaloreista huolimatta, tunne, että kaikki mitä syö kerääntyy ylipainoksi, makeanhimo, jatkuva nälkä, keskittymisongelmat, unohtelu ja sairastelu.

Uupuneiden naisten kaksi pääkategoriaa:

  1. Te jotka tiedätte olevanne uupuneita. Teidän pitkittynyt stressitila on vienyt kehon selvästi uupumuksen puolelle. Olette jo kokeneet mitä on, kun ei jaksa. Kun keho ei pysty ja mieli on musta. Tunne epätoivo on tuttu. Te että vain käsitä miksi, ette enää toivu niinkuin aina ennen. Välillä mieli kirkastuu ja keho antaa toivoa, ehkä nyt? Mutta kun lähdette liikkeelle ja innostutte, voimat loppuvat. Ette pysty. Epätoivo ja ahdistus iskevät entistä lujempina. Loppuuko tämä koskaan? Paino ei putoa ja keho ei kestä edes ”positiivisia muutoksia” kuten pätkäpaasto. Kaikki mitä teette tuntuu keräävän painoa. Vaikka söisitte kuinka vähän kaloreita, paino ei enää putoa. Useat eri “pika-dieetit” ja ruokavaliot ketosta perus-maitorahkadieettiin on takana.
  2. Te, jotka olette uupuneita, mutta mieli ei anna vielä mahdollisuutta sitä huomata. Kuljette kohti todellista burn outia, vaikka kiellette sen. Teidän ”on pakko” kieltää. Sisäinen maailma ja alitajunta kertoo, että tämä on ainoa mahdollisuus ja ainoa tie. Vain ylisuorittamalla ansaitsette paikkanne maailmassa, saatte olla olemassa. Muita varten, olivat ne muut sitten perhe, lapset, läheiset, puoliso, ystävät, työ, ura, keho, kuntoilu, laihdutus, yritys tai vaikka taloyhtiö, jos niikseen tulee. Muut ovat jotain sinun ulkopuolellasi tai sinun suorituksiasi, vaikka sinä olet syntynyt tänne vainitseäsi varten. Parantamaan ja parantumaan. Vasta sen jälkeen pääset valuttamaan valoasi ja voimaasi ”muille”. Sinä pyrit täydellisyyteen, koska vain täydellisenä sinä riität. Tätä kautta sinä et riitä koskaan.

Minä olen ollut molempia. Enää en ole kumpaakaan. Minä olen epätäydellisempi kuin koskaan ja silti minä riitän nyt. Minun kehoni toimii taas. Minä poltan rasvaa ja jaksan. 

Se ei kuulkaa koskaan ollut eikä ole kiinni iästä. Se on kiinni niistä sairaista malleista, jotka sairastuttavat ensin mielen ja sen jälkeen kehon. Nämä mallit pääsevät tekemään isompaa tuhoa, mitä vanhemmaksi me elämme.

Uupunut ei saa laihduttaa. Ensin Elvytys, sitten Toipuminen, sitten Rasvanpoltto. Usein keho lähtee elpyessään päästämään painosta irti luonnollisesti. Ei enää tulehdusta.

Uupumuksen takana on erittäin usein myös purkamaton ylilataus kehossa. Lue lisää tästä.

Jos haluat lähteä toipumaan ja elämään tervettä ja kaunista loppuelämää, hyppää mukaan Eating For Beauty – valmennusyhteisöön. Uusi kierros alkaa elokuussa 2021. Lue tästä lisää.

Kerran valmennuksen ostettuasi, olet aina tervetullut uusille kierroksille. Tuki, aika ja naisen huikea yhteisö ei lopu nyt koskaan.

Lue lisää, mitä uupuneen elimistössä tapahtuu tästä.