Näytetään kaikki 19 tulosta

Entsyymit auttavat kehossamme etenkin ruoansulatuksessa, jossa entsyymien yksi tärkeimmistä tehtävistä on ruoan pilkkominen, jotta elimistö saa ruoan ravinteet käyttöön. Maha, suolisto ja haima erittävät ruoansulatusentsyymejä ruoansulatuskanavasta ja nämä entsyymit pilkkovat ravintoa pienemmiksi ja pienemmiksi. Entsyymeistä voi kuitenkin olla puutetta, johon saa apua erilaisista entsyymivalmisteista.

Entsyymivalmisteita löytyy yksittäis ja yhdistelmävalmisteina. Vegaaneille sopivat kasviperäiset valmisteet. Erilaiset entsyymit vaikuttavat eri tavoin. Hiilihydraatteja pilkkovat mm. Glukoamylaasi, Hemisellulaasi, Galaktosidaasi sekä Pektinaasi.
Sokereita pilkkovat erityisesti Invertaasi, joka pilkkoo sukroosia yksinkertaisemmaksi sokeriksi. Laktaasi pilkkoo laktoosia eli maitosokeria.
Tärkkelyksiä pilkkoo mm. syljen mukana erittyvä amylaasi-entsyymi.
Proteiineja pilkkovat mm. Bromelaiini, nattokinaasi, papaiini, pepsiini, proteaasi sekä serratiopeptidaasi. Lipaasi-entsyymi pilkkoo lipidejä ja rasvoja. Kuituja pilkkovat mm. Sellulaasi sekä Xylanaasi.

Entsyymeihin liittyviä hyväksyttyjä terveysväitteitä
Kalsium edistää ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa
Laktaasientsyymi parantaa laktoosin pilkkoutumista ihmisillä, joilla on laktoosin pilkkoutumiseen liittyviä vaikeuksia

Huomioithan, että ravintolisät eivät korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eivätkä terveitä elämäntapoja. Noudatathan tuotteiden suositusannostuksia sekä pidät tuotteet pois pienten lasten ulottuvilta.

Kerro ravintolisän käytöstä aina lääkärillesi jotta hoidossa osataan ottaa huomioon ravintolisän käyttö sekä mahdolliset lääkkeen ja ravintolisän yhteisvaikutukset.

ALE
ALE
ALE
ALE
Varasto loppu
ALE
ALE
ALE
ALE
ALE
ALE