Näytetään ainoa tulos

Kollageeni on tukikudosten proteiini joka tukee luuston, ihon, nivelten ja elimistön muiden kudosten rakenteita. Kollageenin tärkein tehtävä on pitää kehon kudokset joustavina, uusiutuvina sekä toimintakykyisinä. Valitettavasti kuitenkin kollageenin luontainen tuotanto lähtee prosentuaalisesti vähenemään jo 25-vuotiaana, loppuen kokonaan noin 40-vuotiaana.

Kollageeninen väheneminen ja tuotannon loppuminen on yksi ihon vanhenemisen suurimpia syitä; 75% ihosta on muodostunut I ja III tyypin kollageenista! Kun keho ei enää tuota uutta kollageenia, alkaa ihon kimmoisuus ja kiinteys vähentyä, jolloin rypyt lisääntyvät ja juonteet syvenevät. Myös nivelten, luuston ja jänteiden toiminta heikkenee kollageenin puutteesta.

Kollageenin ottaminen lisäravinteena on muuttanut mun ihoa, hampaita ja selvästi parantanut nivelten kuntoa✨🌸 Iho on paksuuntunut, sitä kautta kiinteä ja rypytön! Sen takia koostinkin yhteen tuoteosastoon kollageenivalmisteet iholle ja nivelille. Löydä oma suosikkisi ja huomaat selvän muutoksen ihon kiinteydessä ja nivelten toiminnassa!

♥ Susanna Tanni

Lue lisää


Kollageeni tukee elimistön kudosten rakenteita

Kollageeni on aminohapoista koostuva säiemäinen tukikudosten proteiini, joka on elimistön yleisin proteiini. Noin 40% elimistön kokonaismassasta ja jopa 70-75% ihon kuivapainosta on kollageenia. Kollageeni antaa tukea ja lujuutta muun muassa luuston, ruston, ihon, jänteiden, nivelten ja verisuonten rakenteisiin. Lisäksi se antaa kudoksille mekaanista kestävyyttä suuren vetolujuuden ansiosta. Kollageenin tärkein tehtävä on siis pitää iho, nivelet ja muut kudokset joustavina, uusiutuvina ja toimintakykyisinä.

Ikääntymisen myötä elimistön kyky tuottaa kollageenia heikkenee. Kollageenin tuotanto vähenee merkittävästi 25. ikävuoden jälkeen, mistä johtuen ihon kimmoisuus ja elinvoimaisuus vähenevät. Kollageenin puutteesta aiheutuu myös luuston, nivelten ja jänteiden heikkenemistä. Usein vanhemmilla ihmisillä onkin oireina nivelten narina ja rutina, joka johtuu nimenomaan kollageenin vähenemisestä. Lopulta kollageenin puute aiheuttaa nivelten yhteenhankausta, joka taasen aiheuttaa kipua ja tulehduksia.

Mistä kollageenia saa?

Elimistö muodostaa kollageenia aminohapoista, joita saa proteiinipitoisesta ravinnosta. Aminohappoja saa sekä eläin- että kasviperäisestä ruuasta. Aminohappojen lisäksi C-vitamiini osallistuu kollageenin muodostukseen. C-vitamiini edistää kollageenin muodostumista sekä ihon, luuston, ruston ja verisuonten toimintaa.

Hyviä kollageenin lähteitä ovat liha ja kala, ja etenkin kalassa onkin tunnetusti paljon hyviä aminohappoja. Kollageenia voi nauttia myös ravintolisänä, joka edistää kehon omaa kollageenin tuotantoa.

Kollageenivalmiste iholle

Vähentynyt kollageenin tuotanto aiheuttaa ihon veltostumista ja ohenemista. Ihon kiinteys ja kimmoisuus vähenevät, rypyt ja juonteet lisääntyvät sekä sen kosteustasapaino heikkenee. Kollageenin väheneminen ja tuotannon loppuminen on yksi suurimpia syitä ihon vanhenemiselle.

Kollageenivalmiste iholle edistää kollageenin muodostumista ja sitä myöten kiinteyttää ihoa. Iho paksuuntuu, juonteet tasoittuvat ja iho näyttää taas nuoremmalta. Kollageenivalmistetta voi käyttää sekä sisäisesti tai ulkoisesti, esimerkiksi kapseleina tai voiteina.