Näytetään 1–24 / 73 tuloksesta

Elämälle välttämättömät vitamiinit osallistuvat kehon kaikkiin aineenvaihduntaprosesseihin kuten ruoansulatukseen, energiantuotantoon, solun jakautumiseen, kasvuun, kudosten korjaukseen, immuniteettiin ja hormonitoimintaan. Ne ovat mukana hapen ja kuona-aineiden kuljetuksessa elimistössä ja vaikuttavat mm. näkökykyyn, aistihavaintoihin ja henkiseen tilaan.

Ravintolisät ovat elintarvikkeita, joiden tarkoituksena on täydentää terveen ihmisen normaalia ruokavaliota. On hyvä pitää vitamiinien, hivenaineiden ja rasvahappojen saannista hyvää huolta. Vitamiineista saat tukea mm. stressin hallintaan, unen laadun parantamiseen ja vastustuskyvyn tukemiseen.

Vitamiinit jaetaan rasvaliukoisiin vitamiineihin ja vesiliukoisiin vitamiineihin. Liukoisuus kertoo, miten eri vitamiinit varastoituvat kehoon ja poistuvat kehosta.

Rasvaliukoiset vitamiinit sitovat itseensä rasvaa. Ne varastoituvat kehon eri osiin ja imeytyvät verenkiertoon suolistosta. Rasvaliukoiset vitamiinit varastoituvat pitkiksikin ajoiksi elimistöön. Rasvaliukoisia vitamiineja ovat K-, A-, D- ja E-vitamiinit.

Vesiliukoiset vitamiinit poistuvat elimistöstä virtsan mukana jatkuvasti, joten niitä on saatava päivittäin ravinnosta, jottei puutostiloja pääse syntymään. Vesiliukoisia vitamiineja ovat B- ja C-vitamiinit. B-vitamiineihin kuuluvat tiamiini (B1), riboflaviini (B2), niasiini (B3), pantoteenihappo (B5), B6-vitamiini, biotiini (B7), folaatti ja B12-vitamiini.

Lisäksi vitamiinien saannista voi huolehtia helposti Monivitamiinivalmisteiden avulla.

Huomioithan, että ravintolisät eivät korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eivätkä terveitä elämäntapoja. Noudatathan tuotteiden suositusannostuksia sekä pidät tuotteet pois pienten lasten ulottuvilta.

Kerro ravintolisän käytöstä aina lääkärillesi jotta hoidossa osataan ottaa huomioon ravintolisän käyttö sekä mahdolliset lääkkeen ja ravintolisän yhteisvaikutukset.

 

ALE
ALE
ALE
ALE
ALE
ALE