RAAKAKAAKAO

Raakakaakao on hyvin ravinteikas ruoka-aine. Raaka kaakao tarkoittaa, ettei sitä ole käsitelty yli 42 asteen lämmössä, jotta sen runsaat ravinteet säilyvät. Kaakao sisältää yli 1200 vaikuttavaa ainesosaa ja merkittävä 10 % kaakaon painosta on antioksidantteja, jotka suojelevat monin tavoin elimistön soluja. Antioksidantit yhdistetään mm. sydänterveyteen ja ihon hyvinvointiin.

Raaka käsittelemätön kaakao sisältää myös mm. magnesiumia, kaliumia, kuparia, sinkkiä ja rautaa. Lisäksi kaakaossa on runsaasti kuituja, entsyymejä ja aminohappoja kuten tryptofaania, joka on hyvänolohormoni serotoniinin esiaste. Kaakaossa on myös arginiiniä ja teobromiinia, joiden piristävän ja suorituskykyä nostavan vaikutuksen vuoksi mm. urheilijat suosivat raakaa kaakaota. Kaakao soveltuu myös erittäin hyvin pimenevään vuodenaikaan, uupuneille ja paljon ajatustyötä tekeville.