Miksi kahvi kannattaa vaihtaa luomuun?

Kahvi on mainettaan parempi juoma terveydelle ja ympäristölle, kun sitä nauttii luomulaatuisina reilun kaupan tuotteina. 100 % luomukahvipavut sisältävät runsaasti vitamiineja ja mineraaleja sekä monin tavoin terveydelle hyödyllisiä antioksidantteja. Tutkimuksien mukaan kahvin antioksidantit mm. suojaavat soluja ja tukevat immuniteettia. Terveyden lisäksi luomukahvin viljely tukee myös viljelijöiden ja ympäristön hyvinvointia.

Luomukahvin viljelyyn ei ole käytetty kemiallisia tuholaismyrkkyjä tai lannoitteita ja viljelytyöntekijöiden palkkaus ja työolot ovat valvottuja sekä laissa säädeltyjä.Luomun periaatteena onkin tuottaa tuotteita, joiden valmistusmenetelmistä ei ole haittaa ympäristön, ihmisten, kasvien tai eläinten terveydelle ja hyvinvoinnille. Luomukahvi on myös usein maultaan aromikkaampaa ja piristävältä vaikutukseltaan voimakkaampaa kuin ns. tavallinen kahvi.

Perinteisessä kahvissa on usein jäämiä kemiallisista lannoitteista ja tuholaismyrkyistä. Nämä jäämät voivat pahimmillaan aiheuttaa vakaviakin elimistön häiriöitä ja sivuvaikutuksia, joista kahvin jälkeinen tärinä lienee yksi tunnetuimmista. Viljelyyn käytettävien kemikaalien aiheuttamia elimistön häiriöitä on tavattu mm. hermostossa ja niiden välillä on nähty yhteyttä jopa syöpään. Ilman reilun kaupan sertifikaatteja kahvin viljely kuormittaa myös ympäristöä eikä ole eettisesti valvottua.