Miksi ruokavalio-tai elämänmuutosvalmennukset kestävät kolmesta kahdeksaan viikkoon? Dieettikulttuuri on keksinyt ikiliikkujan

blogi e4b

Olet jo kokeillut kaiken ja osallistunut useisiin erilaisiin verkkovalmennuksiin ja ajattelet, että sinun tulisi onnistua muutaman viikon kestävässä valmennuksessa muuttamaan elämäntapasi? 

Kuten sinä ja minä tiedämme, maailma on täynnä erilaisia ruokavaliovalmennuksia. Netti on myös täynnä ilmaista ravintotietoa laidasta laitaan. Kokeilemalla ne kaikki ihminen päätyy aina samaan lähtöruutuun. Useimmat meistä ovat pyrkineet elämänmuutokseen vuosikymmeniä.

.”Aluiksi homma toimi mutta sitten ei enää toiminutkaan”

”Minulla vain ei ole tahdonvoimaa” syödä alikaloreilla tai mikro-ja makroravinne-tai entsyymiköyhästi. “Kumma” että et ole onnistunut “voittamaan” kehosi tai hormoneistasi!

”Ensin paino tippui, mutta sitten tulikin takaisin ja muutama kilo päälle”.

”MINÄ epäonnistuin TAAS”

Jos sinun ruokavalio-tai elämänmuutosvalmennus kestää kolmesta kahdeksaan viikkoa, syy ei todellakaan ole sinun. 

Jos sinun ruokavalio-tai elämänmuutosvalmennus rajaa ja rajoittaa mikro-tai makroravinteita tai entsyymejä, syy ei todellakaan ole sinun. Kehosi pyrkii tasapainottamaan näitä vajeita ja sinä häviät sen taistelun, joka kerta. 

Jos sinun ruokavalio-tai elämänmuutosvalmennus ei pyri tekemään muutoksia alitajuisiin käytösmalleihin vaan antaa sinulle erilaisia ohjeita ja sääntöjä , joita noudattaa, syy ei todellakaan ole sinun. 

Jos sinun ruokavalio-tai elämänmuutosvalmennus ei ota huomioon hormonaalista tilaasi tai tsekkaa uupumustasi, syy ei todellakaan ole sinun. 

Jos sinun ruokavalio-tai elämänmuutosvalmennus jättää sinut yksin valmennuksen loppumisen jälkeen, syy ei todellakaan ole sinun.

Hormonitoiminta joustaa juuri noiden viikkojen ajan. Sen jälkeen alkaa ne viikot, jolloin oikeasti pitäisi tietää mitä tehdä.

Ihmisen käytös-ja elämäntapamallit ovat syntyneet lapsuudessa, joiden jälkeen aikuisuus on vahvistanut näitä ja samaan aikaan luonut useita uusia malleja kannattelemaan usein itsesabotoivaa käytösmallistoa. Käytös-ja elämäntapamallit saavat tehdä työtään vuosikymmeniä luoden kehoon massiivisia hormonaalisia ja muita epätasapainotiloja. 

On liki naurettavaa väittää kennellekään, että nämä käytösmallistot ja epötasapainot voisivat muuntua muutamassa viikossa. Me pystymme noudattamaan sääntöjä kehon vireystilasta riippen juuri nuo kyseiset viikot, jos onnistumme täydellisesti. Yleensä ”onnistuminen” vaatii keholta ja mieleltä epäedullista ylivireystilaa, joka kostautuu tulevina viikkoina. Kortisoli on liian koholla suoritustilasta johtuen ja hormonaalinen katastrofi on pahentunut.

Paluu lähtöruutuun ja useimmiten vielä itsesyytösten kera. 

Me sitoudumme sinuun ja sinun parantumiseen loppuelämäsi ajan ja tarjoamme sen asteista tietoa ja osaamista. Siksi, että me haluamme sinulle pysyvän, kestävän, omasta itsestäsi ja alitajunnasta lähtevän muutoksen.

Saat ottaa tiedon vastaan nyt , kierros kierrokselta uudelleen tai palata asiaan vaikka vuoden päästä. Uusintakierroksille osallistuminen on ilmaista ja kaiken perusta. Ihmisessä on useita alitajuisia kerroksia ja käytösmallistoa muutettavana. 

Tarjoamme sinulle 12 viikkoa aikaa keskittyä juuri niihin muutoksiin, joita sillä hetkellä tarvitset. Askel ja kierros kerrallaan. Tule opettelemaan syvän muutoksen tekemistä. 

Sinä et voi onnistua muutamassa viikossa muuttamaan kymmenien vuosien tapoja ja niiden seurauksia. Tämä on yksi dieettikulttuurin suurimmista valheista, mutta takaa toki pyörän loputtoman pyörimisen. Dieettikulttuuri on keksinyt ikiliikkujan. 

Vika ei ole koskaan ollut sinussa. Tiedäthän sen nyt? 

Lähde mukaan elokuun lopulla alkaavaan loppuelämän kestävään muutosvalmennukseen: