PUHTAAN RUOKAVALION PERUSTEITA-MITÄ VÄHENTÄÄ JA PÄIVITTÄÄ?

MITÄ VÄHENTÄÄ JA PÄIVITTÄÄ?

Kaikki alkaa kokeilemalla. Me voimme puhua ja väitellä ravinnon merkityksestä loputtomiin. Se on täydellistä ajanhukkaa. Kokeilemalla tiedät.

VÄHENNÄ NÄITÄ RUOKAVALIOSTASI, KUN TÄHTÄIMESSÄ ON MAKSIMAALINEN ELINVOIMA JA KAUNEUS:

KÄSITELLYT, TEOLLISET RUOAT (valmisruoat, lisäaineet, esipaistetut tuotteet) Nämä tuotteet kuormittavat kehoa myrkyillä, joita se ei yksinkertaisesti kestä.

  • ESIMERKKEINÄ  SUOLAISET JA MAKEAT RAVINNETYHJÄT KEKSIT, SIPSIT, PULLAT, EINEKSET, KARKIT JA MUU SINUA ADDIKTOIVA EPÄRUOKA.
  • VÄLTÄ KAIKKIA VÄHÄRASVAISIKSI TAIKKA VÄHÄSOKERISIKSI PROSESSOITUJA TUOTTEITA.
  • VÄLTÄ KEINORASVOJA JA VAIHDA MARGARINISI VOIKSI.
  • VÄLTÄ VIRVOITUS- JA ENERGIAJUOMIA.
  • VAIHDA PÖYTÄSUOLA RAFFINOIMATTOMAAN VAIHTOEHTOON.

KOFEIINI Kahvi laadukkaan luomulaatuisen pienpaahtimovaihtoehdon muodossa ei ole huono vaihto.

Mutta jos sinulla on uupumusta, epänormaalia painon kertymistä, muutoksia keskittymiskyvyssäsi taikka muistissasi, harkitse tarkkaan hetkittäistä kofeiinista luopumista taikka ainakin määrän vähentemistä.

  • Kahvi=kofeiini on keskushermoston stimulantti, joka saa lisämunuaiset tuottamaan adrenaliinia ja kortisolia. Kofeiini on tämän prosessin kautta myös lisämunuaisten lamaannusta/väsymystä aiheuttava tekijä, prosessoidun ruuan ja muiden myrkkyjen lisäksi.
  • Kaikki stimulantit saavat ihmisen toimimaan luontaista levon tarvetta vastaan. Tämä johtaa massiiviseen energioiden heilahteluun sekä myöhemmin sokeristen ruokien haluun.
  • Kahvi liiaksi asti nautittuna myös heikentää unenlaatuasi. Rasvanpoltto ja hormonit aktivoituvat kun nukut, joten uni on myös yksi tärkeimmistä tekijöistä laihtumisessa ja kehosi puhdistamisessa. Jos kofeiini häiritsee unta, kehosi ei pysty polttamaan rasvaa yöllä.
  • Jos haluat jatkaa kahvin käyttöä, muista päivittää markettilaatu parempaan. Kahvi on ainoa jonka Freetox suosittelee nauttimaan aina luomuna. Lue lisää täältä.

VALKOINEN SOKERI Vaihda valkosokeri kookossokeriin tai täysruokosokeriin. Syy? Valkosokeri on t ravinnetyhjäksi raffinoitu epäruoka. Sen nauttiminen rappeuttaa kehoasi jokaisella suupalalla, koska sen käsittelyyn, sulattamiseen ja varastoimiseen tarvittavat ravinteet otetaan elimistösi omista ravinnevarastoista. Lisäksi valkoinen sokeri nostaa kohtuuttomasti elimistösi insuliitasoja. Lue lisää ruuansulatushormoneista täältä.

KEINOTEKOISET MAKEUTUSAINEET Suosittelemme välttämään näitä kokonaan sillä ne on yhdistetty mm. MS-tautiin, fibromyalgiaan, kouristuksiin, vihlovaan kipuun, puutumisiin, kramppeihin, päänsärkyyn, nivelkipuun, huimaukseen ja moniin muihin kehon ongelmiin. Muuhun kuin sokerimakeutukseen ovat sopivia vaihtoehtoja ovat

MAITOTUOTTEET Kannustamme sinua kokeilemaan elämää hetken ilman tiettyjä pitkälle prosessoituja maitotuotteita: Maitorahka, Raejuusto, Rasvattomat-taikka kevytmaidot, Perusjogurtit, Viilit, Vähärasvaiset ja pitkälle prosessoidut juustot, KAIKKI MAAILMAN PROTEIINIVANUKKAT JA MUUT OUDOT TÄYSIN TEOLLISET PROTEIINIRUUAT

Tämä sen takia, että valtaosa näistä maitotuotteista on raskaasti käsiteltyjä ja lisäksi niitä on pastöroitu ja homogenisoitu, jotta ne säilyisivät hyllyllä mahdollisimman pitkään.

Valitettavasti nämä prosessit tappavat entsyymit, jotka mahdollistavat maitotuotteiden imeytymisen, tarkoittaen, että kehosi joutuu tekemään ylimääräistä työtä imeyttääkseen ne. Ylimääräinen työ imeytämisessä ja käsittelyssä voi olla yksi suoliston ja ruuansulatuselimistön häiriötekijöiden ja tulehduksen laukaisijoista.

Tulehdus suolistossa ilmenee turvotuksena, kaasuvaivoina, kipuna, kramppeina, kovana vatsana, joskus ripulina, vatsan pullistumisena, iho-ongelmina (kuivuminen, ihottumat, tulehdukset, akne) väsymyksenä ja ahdistuksena.

Osana ruuanlaittoa ja ruokakultturia maitotuotteilla paikkansa. Smetanaa, hapankermaa, kermaa taikka kermaviiliä ei tarvitse vältellä, jos varsinaisia oireita niistä ei tule. Jos haluat käyttää maitoa kahvissa valitse homogenoimaton, täysirasvainen luomu taikka kerma. Ne sopivat monelle.

Hapatetut maitotuotteet ovat aina parempi vaihtoehto, kuten esimerkiksi maustamaton, paksu turkklainen jogurtti ja pitkään kypsyneet alppijuustot. Lampaan-ja vuohen- taikka raakamaitoon tehtyjä juustoja ei juuri tarvitse vältellä. Mitä vähemmän käsitelty sen parempi.

Pysyhdy ja vertaa eri tuotteiden sisällysluetteloita. Ne kertovat sinulle paljon. Jos et ymmärrä mitä luet, jätä tuote hyllyyn. Pien-taikka lähitilatuotanto kertoo usein paremmasta laadusta.

Suosittelen lukemaan Olli Postin Advanced-tason ruokavalintoja Freetoxaajille.

VILJAT(Vehnä, ohra, kaura, ruis ns,gluteeniviljat)Monelle viljat samoin kuin maitotuotteet tuottavat ruoansulatushäiriöitä, johtaen turvonneeseen vatsaan, suolisto-ongelmiin, vatsakipuihin, iho-ongelmiin, huonoihin energiatasoihin ja väsymykseen. Monelle leipä on tärkeää. Jos haluat pitää leivän ohjelmassasi panosta sen laatuun ja vähennä määrää.

Luomu, taikinajuureen leivottu, ilman lisättyä gluteiinia, speltti, ruis ja kaura voittavat normaalisti teolliset perusvehnä-ja ruisleivät mennen tullen. Suhteuta leivän ja muiden tärkkelyshiilihydraattien määrä nauttimasi proteiinin määrään myös aamupalallasi. Älä käytä margariinia taikka vähärasvaisia levitteitä leivälläsi. Jos kaipaat leikkeleitä aamupalallasi kokeile niiden sijaan kokolihaa, kanaa taikka kalaa vaikka edellisen päivän aterioiltasi.

ALKOHOLI Alkoholi on myrkky. Kehosi pitää työskennellä todella ahkerasti poistaakseen tämän myrkyn elimistöstäsi, ja se rasittaa maksaasi, munuaisiasi ja lisämunuaisiasi monin eri tavoin. Alkoholi on vahva sokeri, joka laukaisee insuliinireaktion, verensokerin epätasapainon ja kehon rasvavarastojen suurentumisen. Onko sinulla koskaan ollut krapulaa? No, sitten ymmärrät mitä tarkoitan.

Lasillinen tai kaksi laadukkaampia alkoholivaihtoehtoja nautittuna silloin tällöin on saa peukun kääntymään ylöspäin. Elämästä ei ole tarkoitus tehdä kieltäytymistä, vaan parantaa sen laatua. Parempia vaihtoehtoja löytyy jo runsaasti, luomulaatuiset siiderit ja pienpanimoiden oluet. Viineistä biodynaamiset, luomut, vähäsulfaattiset ja alkuviinit. Vältä sokeria ja lisäaineita myös alkoholissa ja nauti sen kanssa runsaasti hyvää, puhdasta vettä ja suolaa.

 

KANANMUNAT Kananmunat kannattaa hankkia munaringeistä, mutta mikäli haluat ostaa munat edelleen marketista, suosi luomua tai vapaan kanan munia.

————————————————————————————————————————————————————————————————

VESI PUHTAAKSI Suomenkin hanavedessä on erilaisia myrkkyjä ja mm. klooria, joka poistaa esimerkiksi jodia kilpirauhasesta aiheuttaen monia ongelmia terveydessäsi ja rasvatasoissa. Suosittelen ehdottomasti ostamaan vedensuodatinkannun taikka hanasuodattimen:

https://freetox.fi/brand/aqva/

 

KLIKKAA TÄSTÄ ITSESI PUHTAAN RUUAN KAUPPAAN

Foodin Raakasuklaa luomu 90% Intense 40g

2,95  1,00 

Intense on tumma ja täyteläinen makunautinto sinulle, joka arvostat laadukkaan “Single Origin”- alkuperäiskaakaon täyteläistä makua!

Lue Lisää

 

Foodin Raakasuklaa Luomu 70% Piparminttu 40g

2,95  2,65 

Ihanan raikas minttusuklaaherkku!

Lue Lisää