Sinä tarvitset rakkautta

VUODEN VIIMEINEN VALMENNUSRYHMÄ EATING FOR BEAUTY STARTTAA PERJANTAINA! 

VAROITUS! Tämä juttu alkaa kliseisesti. “Ihminen on itsensä pahin vastustaja.”

Älä silti lopeta lukemista tuohon kuluneeseen fraasiin. Se herättää minussa lähinnä kiukkua. Se on totta, mutta ei niinkuin meidät on opetettu luulemaan. 

Me olemme itsemme pahimpia vastustajia. Emme sillä, että emme pysty aina pakottamaan itseämme, vaan sillä että pakotamme. 

”Hoitona” itseämme vastaan meille on tarjottu itsemme voittamista, asioihin tarttumista, voittajan asennetta, positiivista ajattelua, tahdonvoimaa, itsemme ylittämistä. Oikeasti, ”itsemme ylittämistä”? 

Mitä jos oletkin tehnyt itseäsi vastaan kaikki nämä vuodet? 

Pakottanut itseäsi  jaksamaan? Verrannut itseäsi kaikkiin muihin ja  tuntenut itsestäsi häpeää? Jaksanut, jaksanut ja jaksanut. ”Mulle kuuluu hyvää” vaikka sisälläsi kaikuu ontto tyhjyys tai kaikki on oikeasti ihan vittuperkelettä?

Kun ahdistava, puristava, paikoillaan pitävä, vastustava, ylijännittynyt, väsynyt tai alitehoinen olotila kytkeytyy päälle, me otamme käyttöön itsemme pakottamisen; kofeiinin, suorittamisen, syömisen, juomisen, säntäilyn, tuominnan, riitelyn, työnteon, itsemme sättimisen ja arvostelun. Minkä tahansa opitun toiminnon noiden tunteiden turruttamiseksi ja niiden väistämiseksi. Lista on loputon. Itsehäpeä aiheuttaa Itsesabotaasia.  

Minun yksi mallini on ollut PÄRJÄTÄ. Me suomalaiset naiset olemme varmasti millä tahansa mittarilla luettuina PÄRJÄÄMISEN MAAILMANMESTAREITA. 

Haavoittuvaisuus on ollut täällä heikkoutta. Me emme osaa pysähtyä kysymään itseltämme: ”Mikä sinun on ja miksi?” 

Me emme halua näyttää muille, mutta emme ennen kaikkea halua näyttää itsellemme, että minä en aina jaksa enkä aina osaa. Että joskus tuntuu pahalta, enkä osaa sitä sanoa. En edes tiedä miksi.

Huomenna minä onnistun, huomenna olen parempi ihminen. Sitten kun ”onnistun” olen onnellinen. Olen parempi äiti, parempi puoliso, parempi työntekijä, parempi ihminen ja varmasti huomenna minä myös laihdun.

Haluaisit onnistua, mutta jokin vetää toiseen suuntaan, jokin pitää sitkeästi kiinni siinä samassa pyörteessä missä olet ollut niin monta kertaa aiemmin. 

Tarvitsetko sinä silloin tahdonvoimaa? Tarvitseeko sinun silloin tehdä vielä vähän enemmän, olla vähän parempi? Noudattaa uusia sääntöjä, jos ne jostain syystä toimisivat paremmin kuin kaikki muut ennen?

Sinä tarvitset silloin rakkautta. Lue se uudelleen. Sinä tarvitset silloin rakkautta. Itsehyväksyntää, itsetietoisuutta, hyviä, rakkaudellisia tekoja ja ajatuksia itseäsi kohtaan.

Sinä et voi voittaa omaa alitajuntaasi babe. Sinä et voi voittaa omaa kehoasi, itseäsi tai hormonitoimintaasi. Eikä sinun tarvitse. 

Me käytämme elämämme taistelemalla itseämme vastaan. Kuinka hirveä ajatus itseään vasten taistelemisesta edes on! Kuinka loputon, kuinka kuluttava, kuinka kaamea.  

En osaa täysin sanoittaa prosessia, minkä elämänmuutosvalmennus EATING FOR BEAUTY aloittaa. 

Sen minä nyt vaan tiedän, että se on meille hyvin tärkeää. Meille pärjääville, itseämme soimaaville naisille. Se on paketillinen rakkautta ja hyvää oloa. 

Tämä valmennus tulee tehdä yhdessä. Kun olet sen kerran aloittanut, voit aina tulla mukaan uusille kierroksille. Sinun ei tarvitse onnistua nyt. Sinun tarvitsee vain aloittaa. 

Erä viisas nainen sanoi minulle kerran: ”Älä soimaa itseäsi. Muut ovat tehneet sitä riittävästi.”

Siksi minä taidan olla tässä tänään. Sanomassa sinulle tuon. 

Rakkaudella,

Lue lisää Freetox-valmennuksista ja minusta TÄSTÄ.

LÄHDE MUKAAN NAISTEN OMAAN ELÄMÄNMUUTOSVALMENNUKSEEN TÄSTÄ.