Miten ruokavaliovalmennus voi olla eheyttävä ja traumatietoinen?

Eivätkö henkiset valmennukset ole asia ihan erikseen? Eivät ole, missään nimessä. On jo korkea aika ottaa nainen huomioon kokonaisuutena.

Olen toiminut riittävän kauan ”pelkän” ravinnon maailmassa tietääkseni, että paraskaan ravinto ei tuo pitkässä juoksussa helpotusta henkisiin jumeihin ja pahaan oloon.
Hetken helpotukset ja pirteyden puuskat olemme kaikki kokeneet. Mutta enitenhän vituttaakin se lähtöruutuun palaaminen, eikö?

Olen toiminut riittävän kauan ravintovalmentajana tietääkseni, ettei yksikään muutos ole pysyvä pidemmässä juoksussa, jos jos esimerkiksi painonnousun juurisyitä ei selvitetä. Miksi sinä syöt niinkuin syöt. Miksi sinä toimit niinkuin toimit. Miksi sinun kehosi ei toimi?

Minä olen myös  elänyt tarpeeksi pitkään ja tietoisesti, jotta tiedän, että henkinen syy ja seuraus asuu aina fyysisessä kehossa.

Olen opiskellut tarpeeksi, että ymmärrän fysiologisen kokoisuuden. Tiedän mm mitä purkamaton trauma ja tunnetilat keholle ja sen hormonitoiminnalle tekevät.

Voin täysin perustellusti sanoa, että koko lapsuutesi ja aikuisuutesi purkamattomat aiheet keräävät painoa vyötäröllesi ja makkaroita selkääsi, hidastaa aineenvaihduntasi ja haurastuttaa kehosi. 

Miten? 
Fysiologisia mekanismeja on monia, mutta mainitsen alla muutaman.

Lapsuuden ja aikuisuuden vaikeat kokemukset asuvat sinun hermostossasi. Kaikki elämäsi aikana kokemat tapahtumat ja tunteet ovat muistissa alitajunnassasi, vaikka et itse niitä muistakaan.

Kaikki tuhkahdetut tunteet löytyvät kehostasi.

Ihminen psykofyysinen kokonaisuus. Se tarkoittaa sitä tietoa, että keho reagoi tunteisiin fysiologisilla muutoksilla. 

Kun fysiologiset muutokset hermostossa jäävät ymmärtämättä ja purkamatta, ne lähtevät ohjaamaan käyttäytymistämme. Vaihdamme tietoisesta käytösmallistosta epätietoiseen hälyytystilaan, jossa meitä ohjaa yliviritetyt vaistot.

Sinun kehosi on saattanut painella menemään viimeiset vuosikymmenet äärimmäisen kuluttavassa kroonisessa stressitilassa.

Tässä tilassa on hyvin tyyppillistä tehdä toimintoja, kuten:

  • pitää yllä kiirettä, jotta ei tarvitse pysähtyä
  • suorittaa suorittamistaan
  • syödä holtittomasti ja/tai
  • kontrolloida pakonomaisesti syömisiään
  • tulla riippuvaiseksi, sokerista, kofeiinista, alkoholista ja mm ostamisesta

Kroonistuneessa stressitilassa tietoiset ja hyvät valinnat elämäntavoissa ovat vaikeita ylläpitää. Kroonistuneessa stressi-tai hätätilassa kehon ylin säätelyjärjestelmä eli hormonitoiminta järkkyy.

*Tutkimukset osoittavat lapsuuden kehitystraumasta kärsivillä liian korkeita stressihormonin kortisolin tasoja läpi elämän.

Serotiniinin ja oksitosiinin (mielihyvää/itsemyötätunto) tuotanto häirintyy ja vähenee. Kun kortisolitasot ovat korkealla, myös insuliini on ylhäällä. Tämä on rasvaa keräävä-ja varastoiva tila. Tämä on tulehdusta ylläpitäva tila.

Kun kortoslitasot ovat korkealla keho ylikuluttaa tärkeitä vitamiineja -ja kivennäisaineita.
Ei ole mikään ihme, että niin moni nainen kamppailee ferritiiniarvojensa kanssa ja elä sitä kautta liian vaikealta tuntuvaa elämää.

Kortisoli haurastuttaa myös kudoksiasi. Ensimmäisenä se näkyy hiuksissa, ihossa ja kynsissäsi.

Läpi elämän. Pieni hiljainen hetki tähän.

Anna rauha itsellesi ja kehollesi. Se kevyt ja helppo olo ja energia! Muistatko? 

EATING FOR BEAUTY

”-19kg painoa, hyvästit hormonaaliselle migreenille, verenpaine lääkitykselle sekä väsyneelle, lannistuneelle mielelle ja ololle.

Tälle matkalle tulisi ihan jokaisen naisen päästä mukaan ❤️

Olen saanut tehdä puolen vuoden aikana ihanan E4B:n ryhmän kanssa, kaksi ilon, valon, ymmärryksen ja oivalluksen täyteistä 12 viikon syväsukellusta oman kehon ja mielen ymmärtämisen maailmaan.”

-Riinis

Sinä olet nyt kehoviisaissa, lempeissä käsissä ja voit nyt huokaista helpotuksesta, vihdoin. Me otamme sinusta nyt kopin kultainen.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3968319/?fbclid=IwAR0_PqrsH8_6MJEwqWHUGEhrbs_aUEawsHRjZSzyJsotBrdcjRAP2_gTatc

TÄSTÄ PÄÄSET LUKEMAAN NAISTEN ITSENSÄ KIRJOITTAMIA KOKEMUKSIA 💛
TÄSTÄ PÄÄSET HARKITSEMAAN VALMENNUKSEN OSTOA 💛